You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Hjälp flyktingar och migranter i Italien

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

 • Var? Kalabrien i staden Camini
 • Placering? Flyktingcenter
 • Min roll? Assistera flyktingar och migranter i deras dagliga liv
 • Boende? Värdfamilj eller lägenhet
 • Krav? Du har fyllt 18 år
 • Hur länge är jag där? Från 2 veckor
 • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Europa befinner sig mitt i en pågående flykting/migrantkris. Tiotusental desperata människor från Mellanöstern, Afrika, och Asien färdas tusentals kilometer av farlig terräng för att sedan försöka korsa Medelhavet under förfärliga förhållanden. Allt för chansen till ett bättre liv för sig själva och sina familjer. Många klarar inte den hårda resan utan förlorar livet, tragiskt nog ofta under den sista sträckan över havet, med Europas kust i sikte.

För de som klarar sig är det ofta inte slut på svårigheterna. Myndigheter och infrastruktur har visat sig oförmögna att hantera det stora antal människor som anländer och behöver hjälp. Det är upp till privatpersoner och organisationer att täcka upp där myndigheter inte räcker till.

Projects Abroad har ingått ett samarbete med en lokal och organisation som arbetar i södra Italien för att hjälpa flyktingar och migranter. Arbetet fokuserar på att erbjuda hjälp i det dagliga livet. Viktigt är att hjälpa dem att få tillgång till språkkurser, viktiga samhällstjänster, och alla annat som behövs för att de så snart som möjligt ska kunna anpassa sig till sina nya liv.

Samarbete med hjälporganisation

Flyktingar får lektioner I italienska vid projekt i södra Italien

Projects Abroad har inlett samarbete med en lokal hjälporganisation för att ge socialt stöd åt flyktingar och migranter. Vi arbetar i staden Camini i Kalabrien, där människor blivit placerade. Detta arbetet inkluderar juridisk rådgivning, hjälp med människorättsfrågor, undervisning och eventuella eftersökningar av familjemedlemmar i Europa. Flyktingar och migranter deltar även i språkundervisning och kurser för att lära sig om lokal kultur. Det finns projekt inom odling av grönsaker och frukt för att bli mer självförsörjande samt renoveringsbehov av bostäder. Vid den här placeringen behövs volontärer med en mängd olika kompetenser och färdigheter.

Vid det här projektet finns även möjlighet för volontärerna att bidra med egna idéer om hur vi kan hjälpa. På grund av projektets oförutsägbara natur finns det gott om plats för egna initiativ i samarbete med lokala partners och personal. 

Din roll som volontär

Som volontär vid det här projektet behöver du inga specialkunskaper eller tidigare erfarenhet, även om det är till stor hjälp om du talar franska eller arabiska utöver engelska.

Vanliga uppgifter inkluderar att:

 • Hjälpa flyktingar och migranter med diverse saker, som att fylla i papper, handla med mera. Och följa med dem utifall de behöver gå någonstans, eftersom de inte kan röra sig fritt innan de mottagit rätt dokument från myndigheterna.
 • Arrangera aktiviteter för de unga, som har större behov av att röra på sig, vara kreativa, och socialisera.
 • Assistera med asylprocessen genom att hjälpa till med pappersarbete och så vidare.
 • Grundläggande undervisning i engelska, IT etc.
 • Anordna kultur-workshops för att hjälpa flyktingar och migranter att integreras i europeisk kultur.
 • Hålla intervjuer för att bedöma olika människors behov och förväntningar.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲