You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

När du anländer till Ghana

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Ghana

Female volunteer with her host family in Ghana

De flesta av våra volontärer flyger till huvudstaden Accra. Det första som kommer att slå dig när du kliver av planet är luftfuktigheten. När du väl har hämtat ditt bagage behöver du passera tullen – var förberedd på att få ditt bagage kontrollerat, det är rutin även om du passerar genom ’inget att deklarera’.

I ankomsthallen kommer du att mötas av en folkmassa där alla har skyltar med namn på. Håll utkik efter vår medarbetare med Projects Abroad-skylten som har ditt namn. Skall du bo i Accra så åker ni direkt till din värdfamilj. Skall du däremot bo i en annan region i Ghana, så kommer du ha en övernattning i Accra, för att därefter bli skjutsad till din värdfamilj dagen efter. Undantaget är om du anländer på morgonen, då åker ni direkt till den region där du skall bo och arbeta.

Vår personal i Ghana känner värdfamiljerna väl; flera av familjerna har varit värdar för volontärer i många år. De är medelklassfamiljer efter lokala mått, och de lever allihop upp till våra krav på renlighet, säkerhet, och tillgång till rent dricksvatten.

Introduktion & Rundtur

Projects Abroad volunteers donate books upon introduction to local staff member at a school in Ghana

Din första arbetsdag hämtar en av våra lokala medarbetar upp dig för en introduktion och rundtur i närområdet. Under rundturen får du bland annat reda på var du kan växla pengar, var läkare finns, och var du hittar ett bra internetkafé. Det är viktigt för både dig och oss att du bekantar dig med omgivningen redan från början, så ta chansen att ställa alla frågor du kan komma på.

Nästa morgon är det dags att börja arbetet vid projektet. Några volontärer bor på gångavstånd, medan andra behöver använda kollektivtrafik eller taxi. Oavsett var du bor och arbetar, så kommer vi att hjälpa dig att ta dig dit på bästa sätt. I vanliga fall är det minibuss (tro-tros), eller taxi som gäller för transport till och från din volontärplacering.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲