You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsvolontär på Filippinerna – Folkhälsa

Översikt

2
veckor på sommaren
  • söndag 21:e juli 2019 - lördag 3:e augusti 2019

  • Var?Bogo City på ön Cebu
  • Placering? Fältarbete, och undervisning inom hälsofrågor
  • Krav? Du är mellan 15 och 18 år
  • Boende? Värdfamilj

A teenage volunteer conducts a health check in the Philippines, Southeast Asia.

Vårt unika folkhälsoprojekt på Filippinerna för ungdomsvolontärer, är baserat i staden Bogo med omnejd. Här ges du möjlighet att arbeta med hälsorelaterade aktiviteter i samhället, och projektets fokus ligger på hälsokampanjer och fältarbete. Dessutom är det här ett tillfälle att få insikt i hur landets sjukvårdssystem fungerar.

Större delen av din tid spenderar du på hälsokontroller av familjer, då du bland annat mäter blodtryck, blodsocker, och midjemått, för att med detta som underlag kunna rekommendera hälsofrämjande aktiviteter.

Du kommer att, tillsammans med andra volontärer, jobba med att organisera olika hälsoprogram för lokalbefolkningen. Ni kommer även att få vara med och arrangera en aktivitetsdag för människor i närområdet. Utöver fältarbete och uppsökande hälsoarbete finns det möjlighet att observera och assistera lokala läkare i deras arbete. Du kommer då att kunna hjälpa till med grundläggande medicinska procedurer, assistera tandläkare, och hjälpa till i apoteket.

Under projektets gång kommer du att arbeta tillsammans med lokala läkare, socialarbetare, och hälsoarbetare; allt för att få en så bred upplevelse som möjligt, och samtidigt nå ut till så många människor det bara går.

Du kommer att bo hos en av våra fantastiska värdfamiljer under din vistelse på Filippinerna. Det ger dig en unik möjlighet att lära känna landets kultur, och familjens vardag.

Helgen spenderas med att upptäcka det vackra Filippinerna. Bland annat så arrangeras en utflykt till Capitancillo Islet, en liten men vacker och mytomspunnen korallö i närheten av Bogo. Här finns ett beskyddat marinreservat, tre dyksajter, och en gammal fyr att besöka.

Läs om våra volontärers framgånger under 2017 i föregående års High School Specials Report.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲