You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Folkhälsa på Filippinerna – Sommarvolontär

Översikt

2
veckor på sommaren
  • söndag 11 augusti 2019 - lördag 24 augusti 2019
2
veckor på vinter
  • söndag 8 december 2019 - lördag 21 december 2019

  • Var? Bogo
  • Placering? Främst fältarbete
  • Boende? Värdfamilj

Folkhälsovolontärer på Filippinerna utför hälsokontroller under fältarbete

Ett två-veckors folkhälsoprojekt på Filippinerna i sommar är en chans att skaffa praktisk erfarenhet från sjukvården i ett utvecklingsland. Samtidigt som du upplever landets unika kultur och livsstil.

Du bor och volontärar i Bogo, där du, tillsammans med lokala läkare och sjuksköterskor, förser lokalbefolkningen med hälsokontroller och grundläggande vård. När du inte arbetar direkt med patienter så fokuserar du på att ta fram strategier för att uppmuntra hälsomedvetenhet.

Filippinerna kämpar med att förse sina medborgare med sjukvård de har råd med, och som följd ligger nu sjukdommar, som lätt skulle kunna behandlas, högt på listan över dödsorsaker i landet. Volontärer behövs för att assistera lokal personal i arbetet med att förse lokalbefolkningen med grundläggande vårdtjänster och hälsoråd. Din roll vid projektet blir att hjälpa till med hälsokontroller – mätning av blodtryck, blodsockerhalt med flera tester.

Du kommer även att ges möjlighet att assistera lokala tandläkare med kontroller, och apotekare med att dela ut medicin. Besök på lokala sjukhus, byar ute på landsbygden, och konferenser kommer också finnas på schemat.

Under din tid på Filippinerna bor du, tillsammans med andra volontärer, hos en av våra lokala värdfamiljer som ger dig chansen att uppleva filippinsk kultur på nära håll.

Helgutflykter inkluderar besök i Bogo City och en tur till korallön Capitancillo som är ett paradis för dykare.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲