You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med barn på Filippinerna

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Bogo City på ön Cebu
  • Placering? Dagis, daghem, utbildningscenter för barn med särskilda behov
  • Min roll? Arbeta mot målen i vår Care Management Plan
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer and child play with water balloons at a care center on the Care project in the Philippines with Projects Abroad

Som volontär i Filippinerna på ett av våra projekt för barn & ungdomar arbetar du på ön Cebu. Volontärarbete utomlands kan vara krävande men du får alltid också mycket tillbaka i form av möten med människor du aldrig annars skulle ha träffat och en massa minnen. Oavsett om du vill bli volontär under dina studier, har sommarlov, sabbatsår eller vill göra en paus i karriären finns det meningsfulla volontärresor för dig.

I Filippinerna finns det tusentals fattiga barn i städerna, de har fattiga föräldrar och växer själva upp i fattigdom, ofta utan hälsovård och utbildning. Snabb utveckling och urbanisering gör att hälften av Filippinernas befolkning nu bor i städer. Barn är därför särskilt utsatta, men genom att volontärarbeta och samarbeta med flera institutioner kan din insats som volontär förbättra dessa barns framtid.

Volontärarbete med barn i Filippinerna

Volunteers and children sit in morning meeting at the beginning of a day on the Care project in the Philippines

Projects Abroad har olika typer av placeringar i omsorgsprojekt i Filippinerna som alla är meningsfulla. Våra volontärer arbetar på daghem som fokuserar på barn från fattiga bakgrunder eller med funktionsnedsättningar eller sjukdomar.

Volontärerna arbetar vanligen 4-5 timmar om dagen. Om du bor nära arbetsplatsen kanske du går hem för att äta lunch, annars får du det där. De flesta volontärer arbetar måndag till fredag och är lediga på helgerna. Ålder på barnen är mellan 0-18 år och det kan finnas mellan 20-60 stycken på hemmen. Som volontär i Filippinerna bor du i värdfamilj.

Volontärarbete med barn & ungdomar i Filippinerna

A volunteer helps children with an activity at a care center in the Philippines

Volontärresan till Filippinerna går till ön Cebu. Volontärer behövs på daghemmen för att hjälpa den ordinarie personalen med omvårdnad, måltider, hygien, undervisning och annat.

Den sociala aspekten, att bli vän med och hjälpa barnen är förstås lika viktigt som det praktiska och kanske det som stannar kvar längst i minnet. En del av hemmen har skolor inom området och din hjälp där uppskattas förstås också.

Projects Abroad hjälper till med material till volontärerna som kan användas i det dagliga arbetet. Det kan handla om målarfärg, papper eller att arrangera en utflyktsdag med barnen. Initiativ och förslag från volontärerna är uppskattade och en möjlighet för dig att göra ett extra avtryck i Filippinerna.

Hör gärna av dig för mer info!

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Philippines Care Management Plan.

Philippines Care Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲