You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktik på radiostation i Filippinerna

Översikt
 • Var? Bogo City på ön Cebu
 • Placering? Radiostation
 • Min roll? Arbeta i den dagliga driften vid en radiostation
 • Krav? Någon form av relevant erfarenhet
 • Boende? Värdfamilj
 • Hur länge är jag där? Från två veckor
 • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

A Projects Abroad volunteer speaks into a microphone at her Journalism placement in Asia

Praktik på en radiostation med Projects Abroad i Filippinerna ger dig som är intresserad av en karriär i media en möjlighet att få värdefull internationell erfarenhet, vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Du bör ha någon form av journalisterfarenhet eller motsvarande för att få ut mesta möjliga av det här projektet.

Kanske har du arbetat för en lokal tidning eller radiostation. Det kan även räcka med att du påbörjat en utbildning inom ett relevant område.

Har du ytterligare erfarenhet av radioutrustning, både i inspelnings- och i livestudio, så är det en fördel. Om du å andra sidan saknar den typen av färdigheter så kan vi erbjuda en veckas utbildning på nödvändig utrustning innan du startar din praktik.

Jobba med radio utomlands tillsammans med Projects Abroad

I radiobranschen är tempot högt och arbetet krävande, men det är också spännande och givande. Som praktikant vid radioprojektet i Filippinerna måste du vara motiverad och ha förmåga att ta egna initiativ.

Beroende på vilken station som har störst behov av hjälp, placeras du antingen vid DYVL, som drivs utav Cebu Roosevelt Memorial College; här kliver du in i DJ-båset och rapporterar om en rad olika utbildningsrelaterade ämnen, till exempel litteratur, poesi, eller mytologi. Alternativt placeras du vid Hug FM Radio, en kommersiell radiostation där du får uppgifter som:

 • Efterforska ny musik och nyheter ( både lokalt och internationellt)
 • Göra väderrapporten, och nöjesnyheter
 • Skriva manus till reklamsnuttar
 • Assistera med musikredigering

Var du än hamnar får du garanterat en förstahands upplevelse hur det är att jobba på radio utomlands.

Har du professionell erfarenhet från radiobranschen är du också välkommen. Dina färdigheter kommer till nytta då du får hålla i workshops med lokala DJ’s och praktikanter angående tekniker, och strategier inom allt som hör radio till.

Samtliga praktikanter vid våra journalistprojekt i Filippinerna bor hos en värdfamilj.

Om du inte kan resa iväg en hel månad eller längre, finns det möjlighet att ansluta sig till det här projektet i två eller tre veckor. Var dock medveten om att även om du får kulturell insikt och samarbetar tätt med lokal personal, så är det svårt att göra ett beständigt avtryck på samma sätt som någon som spenderar en längre tid vid projektet.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲