You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär i Filippinerna

Översikt

Map of Projects Abroad office and volunteer placement in Cebu, Philippines Volunteer Philippines

 

Locals perform at the Sinulog festival in the Philippines

Filippinerna är en av Projects Abroads nyaste volontärresor. Med över 7 000 öar och med annorlunda geografi och kultur än fastlandsasien, med en historia av spanskt styre, ger Filippinerna dig en unik upplevelse. Volontärresorna startade i april 2013 och finns tillgängliga för alla som vill bli volontär, oavsett om du tar ett sabbatsår, åker som volontär på semestern, vill göra praktik utomlands eller bara vill ha en paus i karriären.

Projects Abroads volontärresor i Filippinerna är baserade på Cebu som är en del av Visayanöarna. Volontärer bor i värdfamilj i Bogo City och omgivande mindre städer.

Volontär utomlands i Filippinerna

Filippinerna ligger i västra Stilla Havet med närmaste grannar Taiwan i norr, Vietnam i väster och Borneo i söder.

Cebu City är den näst största staden i Filippinerna och är ett livligt och kosmopolitiskt ställe. Mycket av staden har utvecklats snabbt de senaste åren och en del områden i centrum och längs havet är moderna och utvecklade men andra områden i staden är fattiga och underutvecklade och hem för migranter från hela regionen.

Volontärresor, turism och dykning i Filippinerna

Sunset of the volunteer placement of Cebu, Philippines with Projects Abroad

I själva Bogo City kan du besöka den traditionella marknaden eller någon av de gigantiska köpcentren i amerikansk stil med biografer och restauranger. För mer kulturellt och historiskt intresserade finns i närheten Fort San Pedro och Magellans kors där du kan lära dig mer om den spanska erövringen. Den spanska påverkan syns också tydligt i festivaler och gatuparader, varav den största är Sinulog Festivalen i slutet av januari.

På Cebu är stränderna i norr och sydväst klassiska kombinationer av vit sand och klart vatten med spektakulär dykning och snorkling. För att komma till mer avlägsna stränder åker du enkelt ut till paradisöar över helgen.

Om du har mer tid att resa så erbjuder Filippinerna en oändlig öluffarmöjlighet. Om du skulle försöka besöka alla öar i Filippinerna och ta en om dagen, så skulle du behöva resa i 20 år!

Resten av Sydostasien ligger bara en kort flygresa bort, Cebu City har en internationell flyplats med många budgetflyg som snabbt och billigt tar dig och andra volontärer till Thailand, Vietnam eller Indonesien.

Följ med Projects Abroad till Filippinerna och bli volontär!

Projekt tillgängliga i Filippinerna

Sommarvolontär 19+ i Filippinerna

Ungdomsvolontär i Filippinerna

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲