You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

När du anländer till Etiopien

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Etiopien

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

Female volunteer stands outside with Projects Abroad staff in Addis Ababa, Ethiopia

Vi rekommenderar att du flyger till Bole International Airport i Addis Abeba. Vid ankomst möts du utav en av våra lokala medarbetare från Projects Abroad – håll utkik efter skylten med vår logo. Addis Abeba ligger på mer än 2400 meter över havet, och det är ofta ganska kyligt om kvällar och nätter, så ta med dig en varm jacka.

Anländer du sent på kvällen kommer vi att ta en taxi till din värdfamilj, där du kan tvätta av dig resdammet och slappna av efter en lång resa. Morgonen efter hämtar en av våra medarbetare upp dig och ger dig en rundtur, och en liten introduktion till etiopisk kultur. Rundturen avslutas med en traditionell etiopisk måltid.

Om du anländer tidigt på morgonen kommer du att ta in på ett hotell, där du får några timmar för dig själv och kan slappna av innan vi hämtar upp dig och åker till vårt kontor. Där får du träffa övrig personal från Projects Abroad, för att sedan ge dig ut på din introduktion, och rundtur i staden.

Introduktion och Rundtur

Ethiopian host family prepares a traditional meal for Projects Abroad volunteers

Under din introduktion tas du på en tur runt i närmområdet. Vi visar var du kan växla pengar, var posten, och internetkaféer ligger, och alla andra viktiga ställen som du kan komma att behöva. Det är viktigt för både oss och dig att du bekantar dig med din omgivning redan från början, så ta chansen att ställa alla frågor du kan komma på.

Efter rundturen följer vi med dig och introducerar dig till din värdfamilj. Våra värdfamiljer i Addis Abeba är medelklassfamiljer med lokala mått mätt, och bor i egna bostäder. Hos din värdfamilj får du lära dig massor om landets kultur och traditioner, och du får pröva den lokala kokkonsten, och pröva etiopiskt kaffe – en av de bästa sorterna i världen.

Etiopisk matkultur bjuder på mycket kött, speciellt nötkött och kyckling. Köttet tillagas i kryddade gryträtter, så kallad wot. Som tillbehör serveras ofta olika grönsaker, linser, och salader. Allt äts med en typ av tunnbröd – injera. Smaklig spis!

Transport

A group of Projects Abroad volunteers take a picture in Ethiopia, Africa

Efter din första dag av rundtur och introduktion är det dags att sätta igång med arbetet! Vi följer med dig till din arbetsplats, och ser till att du vet hur du tar dig dit och tillbaka. De flesta volontärer bor på gångavstånd från projektet, men för några är det nödvändigt att använda kollektivtrafik. Oavsett var du bor och jobbar kommer vår personal att hjälpa dig.

Den enklaste och snabbaste formen av kollektivtrafik är de blåvita minibussarna, som fungerar som offentliga taxis. Du hittar dem överallt i Addis Abeba, och de stannar för att plocka upp dig var som helst; det ända du behöver göra är att hålla ut handen och ropa waraj, som betyder stopp. Förutom minubusstaxis kommer du att se vanliga blåvita taxibilar av märket Lada.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

För oss nordbor är den gästfria och generösa kulturen i Etiopien en härlig omväxling. Du kommer helt säker att bli inbjuden på otaliga koppar kaffe, då människor tycker att det är roligt och spännande att lära känna oss utlänningar.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲