You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljö i Costa Rica

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Barra Honda nationalpark
  • Placering? Nationalpark
  • Min roll? Hjälpa till med bevarandet av det lokala djurlivet, samt organisera utbildningsprogram med fokus på naturvård.
  • Boende? Delat boende i parken
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontärer vid naturvårdsprojektet i Costa Rica planterar träd i skogen

Som volontär får du möjlighet att lära dig mer om naturvård och miljövård. Över en fjärdedel av Costa Rica är nationalpark eller naturreservat för att bevara växter och djur. Det är mer än något annat land i världen! Vi är baserade i nationalparken Barra Honda i Costa Ricas tropiska torrskog, ungefär två timmars bussfärd från Liberia. Vår personal möter dig och introducerar dig till ditt volontärarbete och visar vart du kommer bo.

Barra Honda är framförallt känt för sina underjordiska tunnlar och områdets alla grottor. Det finns ungefär 42 grottor i nationalparken och endast ett fåtal har utforskats och kartlagts. Det finns ett rikt djurliv i nationalparken, inklusive apor, hjortar, tvättbjörnar, ozelot, navelsvin, pungdjur, myrslok, leguaner, margay och ett rikt fågelliv.

Volontärer vid naturvårdsprojektet i Costa Rica håller i en presentation om fladdermusprojektet.

Volontärer är mycket viktiga för att fortsätta miljöarbetet i Costa Rica. Även om Costa Rica satsar stort på naturvård, är många nationalparker underfinansierade och volontärer är därför fortsatt mycket nödvändiga.

Som volontär i Costa Rica blir du involverad i en rad olika aktiviteter, från miljöutbildning i skolor, öka miljömedvetenheten hos de boende i och omkring området, konstruera vandringsleder och assistera parkvakterna till att hjälpa fältbiologer med sin viktiga forskning. Du kommer få delta i vetenskapliga studier och hjälpa till att samla in uppgifter om djurlivet.

För tillfället hjälper volontärer till med:

  • forskning längs med vandringsleder
  • observationer från fasta punkter
  • natturer och inventering av däggdjur med hjälp av kamerasensorer
  • Övriga aktiviteter inkluderar att utforska och kartlägga nätverket av grottor och tunnlar, studier på områdets mineraler och berggrund, djurlivet i grottorna m.m.

Parque Nacional Barra Honda, a Projects Abroad Conservation partner

Under din tid som volontär kommer du få medverka på en serie föreläsningar av nationalparkens personal. Ämnena varierar och handlar om såväl generella naturvårdsfrågor till specifika frågor kring flora och fauna i parken.

Du har helgerna lediga att resa omkring i området på egen hand eller tillsammans med de andra volontärerna. Möjligheter finns även att möta upp med de andra volontärerna i andra projekt på helgerna.

Detta projekt är även tillgängligt som ett tvåveckorsprojekt, om du inte har tid att volontärarbeta i en månad eller mer.  Även om du kommer få en god insikt i miljövårdsarbetet och få delta i en rad olika aktiviteter, är det viktigt att komma ihåg att det inte är möjligt att bidra i lika stor utsträckning som volontärer som stannar en längre period.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Costa Rica Conservation Management Plan.

Ytterligare projektinformation Månatliga uppdateringar Management Plan, fakta & rapporter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲