You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Sjukgymnastik i Costa Rica

Översikt
  • Placeringsort: San Rafael de Heredia
  • Typ av placering: Skola för funktionshindrade barn och ungdomar, dagcenter för äldre
  • Din roll? Assistera med behandling av fysiskt och psykiskt funktionshindrade
  • Krav? Du talar medelgod spanska
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är du här? Från fyra veckor
  • Startdatum: Flexibelt, du bestämmer!

Det här projektet är för dig som studerar sjukgymnastik och är intresserad av att skaffa dig internationell erfarenhet samtidigt som du gör skillnad i människors liv. Du arbetar med och ge stöd till kvalificerade sjukgymnaster i deras arbete med barn, ungdomar och äldre människor.

Placeringar som sjukgymnast i Costa Rica

Projects Abroad volontär behandlar äldre dam vid sjukgymnastikprojekt i Costa Rica

Som volontär vid sjukgymnastikprojektet i Costa Rica finns två olika placeringar att välja mellan. Skolan för funktionshindrade är den enda i sitt slag i provinsen och erbjuder vård, utbildning och terapi för barn och ungdomar (upp till 21 år) som lider av diverse kognitiva- och beteendestörningar. Statligt drivna center som dessa lider allt som oftast av brist på både personal och ekonomiska resurser vilket betyder att den lokala personalen verkligen uppskattar din hjälp som volontär.

Den andra placeringen är vid ett dagcenter för äldre, som drivs av en lokal förening och erbjuder sjukgymnastik till sina medlemmar. Det huvudsakliga målet här är att hjälpa patienterna att bibehålla sin livskvalité och vara självständiga genom övningar som stärker muskler och finmotorik.

Berätta i din ansökan vid vilken av de två placeringarna du vill hamna. Det finns även möjlighet att kombinera de två och på så sätt få en bredare upplevelse.

Din roll vid sjukgymnastikprojektet

När du först anländer vid din placering börjar du med att observera personalen på plats och assistera där det behövs. Men visa att du är entusiastisk och ansvarstagande så får du snart personalens förtroende och får avancera till mer praktiskt arbete.

Projects Abroad volontärer med ungdomar vid skola för funktionshindrade i Costa Rica

Att arbeta med sårbara grupper, som människor med funktionshinder eller äldre, kräver tålamod och medkänsla, och du behöver vara redo att hjälpa till varhelst det behövs. Det kommer att vara utmanande men samtidigt oerhört givande.

För att delta i sjukgymnastikprojektet i Costa Rica behöver du ha grundläggande spanskakunskaper, du behöver även ha avslutat minst ett års sjukgymnastikstudier. Har du dessutom vidare erfarenhet inom andra typer av terapi, som konstterapi eller arbetsterapi, välkomnas detta vid skolan för funktionshindrade barn och ungdomar. Så om du har färdigheter som dessa eller inom något annat relevant område, berätta för oss vid ansökan.

Notera att skolan har sommarstängt från mitten av december till mitten av februari, samt vinterlov de två första veckorna i juli. De har även stängt en vecka över påsk. Centret för äldre stänger även de över påsk, samt tre veckor över jul.

Samtliga volontärer som deltar vid ett projekt i Costa Rica har möjlighet att lägga till 1veckas naturvårdsarbete vid slutet av placeringen.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲