You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ankomstprocedur i Costa Rica - San José (SJO)

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Costa Rica

A Costa Rican child hugs a Care volunteer

Alla volontärer som åker till Costa Rica bör flyga till flygplatsen i San José. Volontärer som ansluter sig till våra projekt inom undervisning, omsorg, mikrofinansiering, sport, journalistik eller språkkurs i spanska kommer att vara i Heredia eller San José. Du möts på flygplatsen av vår personal och tas direkt till sitt boende.

När du anländer till San José och fått ditt pass stämplat tar du ditt bagage och går ut till ankomsthallen. En medlem av Project Abroads personal kommer vänta på dig med en Project Abroad skylt som är lätt att se.

Om du ska volontära på natur & miljöprojektet börjar det med att vi skjutsar dig till ett hotell för en god natts sömn, innan du nästa dag tar bussen som går till naturvårdsprojektet i nationalparken Barra Honda. Bussresan från San José till Barra Honda tar ungefär 4-5 timmar. Om ditt flyg anländer tidigare på dagen kan vi komma att ta dig direkt till busshållplatsen.

Volontär i Costa Rica: Orientering och introduktion

Beach scene with a turtle in Costa Rica

Om du ska bo i Heredia/San José kommer du tas direkt till din värdfamilj vid ankomst så att du kan packa upp. På eftermiddagen/kvällen samma dag har du chansen att slappna av och lära känna din värdfamilj och andra volontärer som kan komma att bo där. Du kanske vill gå till ett internetkafé för att ringa hem eller helt enkelt ta det lugnt och njuta av en typisk costaricansk middag.

Nästa arbetsdag får du information av vår lokala personal genom en orientering runt staden. Normalt sker detta dagen efter ankomst men skulle du komma på helgen sker orienteringen följande måndag. Orienteringen inkluderar de viktigaste platserna och landmärkena i staden och hur man tar sig med lokaltrafik från vårt kontor till din värdfamilj. Vår personal kommer också berättar förstås också om Costa Ricas kultur och traditioner samt annat du behöver veta under din tid med oss.

På dagen efter din orientering, kommer en ur vår personal visa dig till din arbetsplats för att formellt introducera dig till din handledare. Under det här mötet får du ditt schema och du har chansen att ställa frågor. De flesta volontärer påbörjar arbetet på riktigt följande dag och vår personal försäkrar sig om att du är nöjd! Volontärer åker oftast till arbetet med buss eller går.

Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Volontärer på naturvårdsprojektet blir installerade i parken i samband med att man anländer, du introduceras förstås även till alla andra volontärer som bor där .

Alla volontärer som deltar på ett standardprojekt i Costa Rica har möjligheten att spendera en vecka på ett naturvårdsprojekt i slutet på sin huvudplacering. För mer information, vänligen besök vår sida för natur & miljöprojekt i Costa Rica. Vår sida om kombinationer förklarar hur du kan kombinera projekt och destinationer.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲