You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete i Botswana med Projects Abroad

Översikt
  • Var? Naturreservatet Wild at Tuli
  • Boende? Tältläger
  • Hur länge är jag där? Från en vecka

Vildhundar i Botswana Zebror i Botswana

Volontärarbete i Botswana med Projects Abroad är perfekt för volontärer som vill komma i kontakt med naturen. Botswana hyser en svåröverträffad mångfald av djur och växter till exempel: baobabträd, elefant, svart noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard.

Botswana ligger i södra Afrikas inland och har ingen kust utan är helt omgivet av Zimbabwe och Sydafrika. Landskapet domineras av den stora Kalahariöknen i sydväst och Okavangodeltat i nordväst som är hemvist åt många olika djur- och växtarter.

Befolkningen i Botswana består av grupper med egna språk och kulturer. Många invånare talar engelska eller det nationella språket setswana, men du kommer även att höra en mängd andra språk som sindebele kgalagadi, afrikaans, etc.

Volontärarbete i Botswana

Vårt projekt i Botswana är ett projekt inom Natur & Miljö, och det primära syftet är att skydda och bevara naturen och djurlivet i reservatet. En stor del av Botswana utgörs av nationalparker och reservat för att skydda natur och djurliv.

Vi arbetar i naturreservatet Wild At Tuli som ligger i östra Botswana längs gränsen mot Sydafrika. Reservatet är en del av området Tuli som till stor del är obebott av människor och därmed fungerar som ett område där vilda djur kan ströva runt utan stängsel eller begränsningar.

Det borde vara himmelriket på jorden för vilda djur men tjuvskyttar, torka och ökenspridning är stora utmaningar för både djur- och växtliv. Här är volontärer till stor hjälp eftersom det behövs fler händer till aktiviteter såsom anti-tjuvjakt, miljöstudier, upprättande av dammar och observation av vilda djur.

Upplev mer av Botswana!

Botswana erbjuder mer än nationalparker och naturreservat, lokal mat är något som är värt att prova på. Som i många andra afrikanska länder är majsgröt och kött vanliga ingredienser. Du kan också prova på mer ovanliga rätter som mopanelarver!

Kan du inte få nog av Botswanas storslagna natur kan du resa vidare efter projektet. Besöka världens största inlandsdelta Okavangodeltat, eller åk på safari i andra reservat. Njut av tystnaden och koppla av i en stuga, sov i tält under stjärnorna och förundras över stjärnhimlen över Afrika.

PROJEKT TILLGÄNGLIGA I BOTSWANA

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲