You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär med barn i Belize

Översikt
Projektöverblick
  • Placeringsort: San Pedro
  • Din roll: Ta hand om barnen och organisera aktiviteter av varierande slag
  • Boende: Värdfamilj
  • Vad är inkluderat i priset?Mat & boende, försäkringar, transfers, stöd & hjälp dygnet runt, introduktion på plats, personlig hemsida där du hittar alla detaljer kring din resa
  • Vad är inte inkluderat i priset? Flyg, visum, vaccinationer, fickpengar
  • Hur länge är du här? Från två veckor och uppåt

Children play an educational game at a Care placement in Belize.

När du volontärarbetar i våra omsorgsprojekt i Belize så bidrar du med hjälp och support på daghem och dagis för behövande barn. Vare sig du har tagit ett sabbatsår, en paus i karriären eller är ute efter att kombinera semestern med någonting meningsfullt, så spelar du en viktig roll och ditt arbete kommer verkligen att uppskattas.

Även om det finns dagis och skolor i Belize som erbjuder kvalitetsundervisning för barnen så har många familjer inte råd med extra kostnader som skoluniformer, böcker eller papper och pennor. De här barnen behöver all hjälp de kan få och med Projects Abroad har du möjlighet att bidra positivt till deras fortsatta utveckling.

De flesta av våra barn- och ungdomsprojekt finns i staden Placencia med omnejd. Vanligtvis tar du bussen till jobbet men i vissa fall bor du inom gångavstånd.

Volontärarbeta med Projects Abroad på daghem och dagis i Belize

I Belize arbetar vi på Projects Abroad med daghem och dagis för barn som lever under svåra ekonomiska förhållanden. Ofta underbemannade och med knappa resurser har dessa inrättningar ett stort behov av volontärer som kan hjälpa till och ge barnen bästa möjliga omsorg. Som volontär är du ett välkommet par hjälpande händer åt personalen som ofta är för upptagna för att ge barnen den individuella uppmärksamhet de behöver.

Du kommer att få hjälpa till med vardagliga saker som att se till att barnen är rena och mätta, såväl som att organisera olika aktiviteter. Ditt vardagliga jobb kan omfatta allt från att leka lekar eller spela musik till att lära barnen grundläggande läs- och skrivfärdigheter. Volontärer hjälper även ofta till med saker som städning och diskning samt andra grundläggande uppgifter i den dagliga driften av daghemmen.

De äldre barnen kan behöva hjälp med läxläsning. Dessutom kan du spela fotboll, basket eller någon annan sport och lära barnen vikten av lagarbete och samarbete.

Vad du än kommer att hjälpa barnen med så är det din tid och uppmärksamhet som är viktigast och vad du än kan erbjuda så gör du en stor skillnad i deras vardag.

Din roll som volontär med barn & ungdomar i Belize

Social utveckling, vänskap och omsorg är de viktigaste sakerna du har att erbjuda som volontär.

Om du vill göra något extra för barnen så hjälper vi på Projects Abroad mer än gärna till. Kanske vill du förskaffa färg och penslar eller varför inte arrangera en dag tillsammans med övriga volontärer i Belize och fixa till en lekplats vid ett av daghemmen. Alla idéer är varmt välkomna och vi är öppna för alla förslag som kan hjälpa till att förbättra vardagen för barnen.

Om du inte kan åka iväg en hel månad eller mer så ges det möjlighet att åka på detta projektet en kortare tid. Våra kolleger på plats bedömer att projektet lämpar sig för kortare perioder men för att verkligen få ut mesta möjliga av ditt arbete som volontär så rekommenderar vi att du stannar minst en månad.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Belize Care Management Plan.

Belize Care Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲