You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär eller praktikant i Belize

Översikt
  • Placeringsort: San Pedro, Placencia
  • Boende: Värdfamilj
  • Lokala språk: Engelska, Spanska
Karta över Belize med Placencia utmärktKorallrev längs Belize kust utgör det berömda Blue Hole


Att volontärarbeta eller praktisera med Projects Abroad i Belize är en chans för dig som har en passion för meningsfullt resande. Att ge tillbaka till sämre bemedlade människor i det här vackra centralamerikanska landet blir en glädje. Vare sig du har tagit ett sabbatsår, en paus i karriären eller är ute efter en meningsfull upplevelse under semestern, så ger Projects Abroad dig chansen att göra en insats, samtidigt som du lever och arbetar tillsammans med fantastiska och vänliga människor.

Samtidigt som Belize blir mer och mer populärt bland turister med över en miljon besökare varje år, så står landet inför stora utmaningar och många av landets invånare är i behov av hjälp. Som volontär kan du göra stor skillnad i Belize genom att höja lärare läs- och skrivfärdigheter, ta hand om barn på dagis och bidra till deras kunskapsutveckling eller förse sämre bemedlade människor med grundläggande vård.

Hur och var du bor i Belize med Projects Abroad

Parade with a marching band in Belize

Projects Abroad Belize har sin bas i San Pedro, en halvö i den nordöstra delen av landet med en lagun på ena sidan och Karibiska havet på den andra. Befolkningen är liten med endast 3 500 invånare. Samtliga av våra volontärarbeten och praktikplatser återfinns i San Pedro förutom dykningen som utgår från Placencia i södra delen av landet i närheten av korallreven.

Väl på plats inkvarteras du hos din värdfamilj som tar emot dig med öppna armar och behandlar dig som en i familjen. Att bo på det här sättet ger en unik möjlighet att uppleva kulturen på nära håll och du kanske till och med lär dig en fras eller två på något av de lokala språken: kreol eller en mayadialekt.

Belize befolkning utgörs av en komplex blandning av olika folkslag så som mestiser, kreoler, maya och garifuna. Här finns också immigranter från andra centralamerikanska och asiatiska länder. Då Belize är en tidigare brittisk koloni (brittiska Honduras) är engelska det officiella språket så de flesta av våra volontärer har inga som helst problem att kommunicera med lokalbefolkningen eller lokal personal. Förutom engelska är spanska också vanligt.

Resa och turista i Belize

När du som volontär bor och arbetar i Belize har du massor av möjligheter att utforska dina fantastiska omgivningar, både på helger och på kvällen efter arbetstid. Belize har en otrolig biologisk mångfald som innefattar en uppsjö av naturens underverk, inklusive det näst största barriärrevet i världen och Centralamerikas största grottsystem. Det historiska arvet är också rikt med nästan tusen mayaruiner att utforska.

Det råder ingen brist på fritidsaktiviteter i Belize och med fler än 250 öar att utforska behöver du aldrig ha tråkigt. Dessutom är vattnet idealiskt för snorkling och dykning och det finns mängder av vattendrag som lämpar sig för forsränning eller kajak. Som om det inte vore nog så kan du också besöka en av flertalet naturvårdsreservat som är hem åt fler än femtusen växt- och hundratals exotiska djurarter, inklusive jaguar, armadillo, ormar och apor. Här kan du gå på vandring, spana på fåglar eller varför inte se saker och ting från sagda fåglars perspektiv och ta en helikoptertur? Möjligheterna är oändliga.

Som volontär i Belize arbetar du vanligen måndag till fredag med lediga kvällar och helger. Då kan du umgås med de andra volontärerna på plats samt besöka omgivningarna.

Belize var en del av det mäktiga Mayariket och i landet finns många lämningar efter den kulturen och det är dessutom nära till både Mexiko och Guatemala där Mayakulturen var som allra mäktigast med mängder av ruiner att besöka.

Projekt tillgängliga i Belize

Ungdomsvolontär i Belize

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲