You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med djurvård i Argentina

Översikt
  • Var? Villa Rumipal
  • Placering? Djurreservat
  • Min roll? Assistera de lokalt anställda och hjälpa till med dagliga göromål
  • Boende? Gästhus i reservatet
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Wild animals on the site of the Animal Care project in Argentina

Vårt djurvårdsprojekt i Argentina är en spännande placering för dig som tycker om djur och passar utmärkt vare sig du funderar på att studera till veterinär, redan är i full gång med studierna, är färdigutbildad, eller helt enkelt bara har en passion för djur.

Projektet är baserat vid ett reservat för djur i Villa Rumipal, ungefär 100 kilometer från Cordoba. De fokuserar på vård av en rad olika djur som skickats till centret på grund av skador eller för att de kommit bort från sin naturliga miljö.

Vad är din roll som volontär vid djurvårdsprojektet?

Reservatet är hem åt många olika djur till exempel pumor, lamadjur, guanaco, vrålapor med flera. Du kommer att få vara med och utfodra och vårda djuren samt observera hur de behandlas. Du kan även få möjlighet att observera de lokalt anställda under en operation eller undersökning. Mängden praktiskt arbete du får utföra beror på din kunskapsnivå och tidigare erfarenhet.

Volunteers work to repair a roof on the animal rehabilitation center in Argentina

Volontärer hjälper även till med att sätta upp inhägnader för djuren och med allmänt underhållsarbete på området. Du kan även hjälpa till med journalföring där du för anteckningar om varje djur, och vilken behandling de behöver.

Dessutom bedrivs ett skogsplanteringsprojekt i området och du kan få komma att hjälpa till med plantering av frön samt arbeta i växthuset.

Du behöver antingen kunna lite, eller lära dig spanska för att delta vid djurvårdsprojektet. Ju bättre dina språkkunskaper är, desto större är möjligheterna att bli involverad i arbetet.

Vintertid är dina arbetstider 8-17, och om sommaren arbetar du 9-18. Du har två dagar ledigt under veckan, dock inte under helgen då det är då du behövs som mest.

Det är möjligt att delta vid detta projektet under en så kort period som två veckor om du inte har tid att delta under längre tid. Du kommer att få värdefull erfarenhet och kulturell insikt, men var medveten om att volontärer som spenderar en längre tid vid projektet, får ut så mycket mer av sin vistelse.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲