You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsvolontär inom Mänskliga Rättigheter och Spanska i Argentina

Översikt

2
veckor på sommaren
  • söndag 28:e juli 2019 - lördag 10:e augusti 2019

  • Var? Cordoba
  • Placering? Projects Abroads människorättskontor
  • Krav? Du är mellan 15 och 18 år
  • Boende? Värdfamilj

Vårt projekt för ungdomsvolontärer inom juridik och mänskliga rättigheter i Argentina är inte bara ett utmärkt tillfälle att få praktisk arbetserfarenhet från fältet, det är även en fantastisk chans att lära känna en ny kultur, och samtidigt lära sig lite spanska. Låter det som något för dig?

Teen work one-on-one with locals on human rights issues in Argentina

Du kommer att lära dig massor om argentinsk kultur och historia i arbetet med mänskliga rättigheter på gräsrotsnivå. De socialrådgivare, och vår egen människorättsjurist som du arbetar med, kommer att ge dig all vägledning du behöver vid projektet.
Genom att arbeta med människor från fattiga områden i Cordoba kommer du att få god förståelse för hur deras vardag ser ut, och vilka utmaningar som finns när det gäller kampen mot fattigdom, kriminalitet,och främlingsfientlighet.

Som ungdomsvolontär arbetar du med offer som utsatts för kränkningar av sina mänskliga rättigheter, eller med personer i riskgrupper, och du får lära dig på vilket sätt du kan hjälpa dem.
Arbetsuppgifter kan bestå av:

  • undervisning till utsatta barn om social jämlikhet
  • rådgivning till hemlösa
  • pedagogiska samtal med personer som sitter i fängelse angående deras grundläggande rättigheter
  • forskningsarbete runt mänskliga rättigheter

Under din vistelse i Argentina med Projects Abroad kommer du att få daglig spanskaundervisning, som du sedan kan omsätta i praktik med de andra volontärerna,och med din värdfamilj. Då du bor hos en av våra värdfamiljer så har du en fantastisk chans att verkligen lära känna den argentinska kulturen på ett sätt som är svårt som vanlig turist.

På helgen besöker ni traditionella bergsbyar, eller kanske åker på utflykt till huset som en gång tillhörde den argentinska revolutionären Che Guevara.

Väljer du 4-veckors alternativet kommer det även att finnas tid för ett besök på häktet La Perla, visuella kampanjer i centrala Cordoba för att belysa viktiga frågor, och allmänt informationsarbete i närsamhället. Andra helgutflykter kan inkludera resor till Dinosaurio Mall och La Cumbrecita.

Läs om våra volontärers framgånger under 2017 i föregående års High School Specials Report.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲