You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Tyskaundervisning i Argentina

Översikt

Volontär undervisar i tyska i Argentina

Har du koll på din tyska grammatik kan du volontärarbeta som tyskalärare/lärarinna i Argentina. Vi arbetar med privata förskolor och skolor i Cordoba där våra andra projekt också är baserade.

Du är välkommen oavsett bakgrund bara du talar tyska väl och kan arbeta vid projektet i minst 3 veckor.

Eleverna i Argentina är glada att lära sig nya språk. Språkkunskaper förbättrar deras framtidutsikter och ger dem mer självförtroende.

Vi arbetar utifrån en solid strategi som vi har organiserat i samarbete med lokala skolor. Du hittar den här förvaltningsplanen längre upp på sidan.

Din roll som lärarvolontär i tyska

Du kommer att arbeta på en privat förskola eller en grundskola i Cordoba. Du kommer att arbeta som assistent åt en lokal lärare och du undervisar elever i åldrarna 6-18 år. Klasserna varierar i nivå, från nybörjare till avancerad.

Under en typisk dag har du fyra timmar i klassrummet, resten av arbetsdagen använder du till att förbereda lektioner. Undervisningen kommer främst att fokusera på konversation, grammatik, och ordförråd.

Det är en bra idé att ta med material hemifrån som du kan använda i klassrummet. Till exempel: tidskrifter, vykort, tidningar, och liknande så att eleverna får en rolig och varierad undervisning.

Vår lokala personal står redo att stödja dig då du behöver, och du kommer att ha en samordnare som delvis har workshops för alla volontärer på undervisningsprojekten och dels står redo med råd och stöd.

Skoloven i Argentina sträcker sig från början av december till slutet av februari, och sedan ett kortare lov i juli. Under dessa perioder arbetar du med kurser för studenter som behöver komma ikapp, eller vill studera extra under skolloven.

Kontakta oss nu för mer information.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲