You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

När du anländer till Argentina

Praktisk information
Stöd och säkerhet Ankomstprocedur i Argentina

Projects Abroad volunteers and Argentinean children pose for a group photo

Vi rekommenderar att du flyger till Cordoba, som ligger en halvtimmas bilfärd från vårt kontor. När du väl landat i Argentina möter en av våra medarbetare dig i ankomsthallen; håll utkik efter skylten med vårt namn och logo. Från flygplatsen åker vi vidare till vårt kontor där du får träffa några ur vår lokala personal. Efter besök på kontoret åker ni vidare till din värdfamilj; de flesta värdfamiljerna bor i närheten av kontoret. Ett typiskt välkomnande är en stor gemensam måltid då du får möjlighet att lära känna familjen.

Våra värdfamiljer motsvarar medelklass enligt lokal standard, och även om det är skillnad på bekvämlighet mot hemma, så ser vi alltid till att alla bostäder uppfyller våra krav på renlighet, säkerhet, och tillgång till rent dricksvatten.

De flesta bor i och omkring Cordoba, men några familjer bor i de mindre byarna: Unquillo, Villa Arende, och Rio Ceballos. Alla tre är vackra småbyar, populära bland lokalbefolkningen i Buenos Aires att åka på semester till. Det är även enkelt att ta sig mellan byarna med kollektivtrafik.

Introduktion & Rundtur

Volunteers sit down for a meal with their local host family in Cordoba, Argentina

Dagen efter din ankomst till Argentina hämtar vi dig hos din värdfamilj för en grundlig introduktion och rundtur i området. Du får en karta där ditt boende är markerat, och vi visar dig hur kollektivtrafiken fungerar, och vart du hittar saker som växlingskontor, post, och internetkaféer.

Nästa dag följer vi med dig till din projektplacering, där du får träffa din handledare, och få en genomgång av projektet. De flesta tar buss till och från jobbet, då det är för långt att gå. Projects Abroad står för alla arbetsrelaterade transportkostnader under din vistelse vid projektet.

Flexibla datum Mer information

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲