You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Linda von Seth - Dykning & Marinprojekt in Thailand

Linda von Seth

Linda von Seth

Linda von Seth

Linda von Seth

Linda von Seth

Jag var på Projects Abroads marina naturvårdsprojekt i Thailand under en månad, hur var det? Ja hur ska man beskriva det, jag vill tillbaka nu på en gång och en månad var en på tok för kort tid.

Jag kom till projektet efter att ha rest omkring med en vän i Thailand i två veckor, jag blev välkomnad av tio glada volontärer och en Projects Abroad- flagga när min båt kom in till piren i Ao Nang. När jag kom till boendet, Dawn of Happiness, möttes jag av fler glada volontärer. Jag hade med andra ord inga problem med att känna mig välkomnad och ganska snart kände jag mig som en i gruppen.

Dykning

Innan det här projektet hade jag aldrig i mitt liv provat på att dyka, faktum var att jag tyckte att snorkling var ganska så obehagligt och kände mig lite nervös inför denna utmaning. Med fantastiskt duktiga dykarinstruktörer och otroligt klara vatten kring Phi Phi öarna kan jag dock säga att dykning är helt otroligt. Som många säger, det är en helt ny värld. Du kan sväva upp och ned, se vackra koraller och om du har tur ser du en sköldpadda eller haj! Som dykare med Projects Abroad får du göra ”reef checks”, det vill säga räkna en del arter du ser eller så kan man göra ”debris dives”, där vi helt enkelt städar upp. Det är en hel del ölflaskor och fiskenät som plockas upp! Dykningen är bara tre dagar av veckan, förutom det så gjorde vi ”beach clean ups”. Det är ganska tufft att gå på stranden i värmen och städa, men det är välbehövligt! En dag i veckan samarbetar vi med en annan organisation där vi jobbar en del med samhället. Då kan vi till exempel vara i naturen med barn från en skola för att försöka öka deras förståelse för miljön.

Fritid

Med ett sådant härligt gäng som jag hade att umgås med hade jag inga problem med att ha en rolig fritid. Dagen efter att jag anlände till projektet åkte jag iväg med några andra volontärer på forsränning, helt otroligt roligt! Förutom det så provade jag på massage, ridning, jag klättrade upp för de långa trapporna vid Tiger Temple och jag hade två helt otroligt roliga helger på Phi Phi öarna. Thailand är ett land med otroligt vänliga människor och har en miljö som gör att det finns väldigt många olika möjligheter. Projects Abroad lokala personal visade även sitt stöd för mig när jag blev sjuk så att jag utan några problem kunde bli frisk igen!

Jag är otroligt glad över att jag gjorde det här projektet. Jag har upptäckt världen under ytan och förutom det fått vänner över hela världen. Vissa av dem vet jag att jag kommer att behålla för resten av livet.

Linda von Seth

Tillbaka till Volontärer Berättar

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲
Feedback
Du verkar intresserad av våra projekt! Har du lust att berätta mer?
Med nöje! Inte just nu tack.