You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Seniorvolontär i Nepal – Omsorg & Samhälle

Översikt

2
veckor på sommaren
  • söndag 3:e november 2019 - lördag 16:e november 2019

  • Var? Katmandu, Chitwan
  • Placering? Lokala skolor och daghem, outreach-arbete
  • Krav? Du är 50+
  • Boende? Hotell

A child plays with a Projects Abroad volunteer at her school in Nepal

Är du över 50 år, har önskan om att uppleva världen på ett annorlunda sätt och samtidigt kunna göra en meningsfull insats under loppet av en kort period?

Med Projects Abroad har du möjlighet att bli seniorvolontär i Nepal och vårt unika vuxenprojekt och göra en positiv skillnad för de människor du möter. Under dina två veckor i Nepal kommer du att arbeta tillsammans med andra volontärer i skolor och på vårdcentraler. Du behöver ingen tidigare relevant erfarenhet, det enda du behöver är viljan att hjälpa.

Arbetsdagarna följer ett satt schema där arbetsuppgifterna består av att genomföra pedagogiska aktiviteter med barnen samt hjälpa till med viktigt renoverings- och underhållsarbete. Dessutom deltar du i uppsökande vårdarbete, så kallat outreach-arbete, där ni åker ut i byar och småstäder där människor inte har tillgång till grundläggande vårdtjänster. Det kan handla om att lära barnen hur man borstar tänderna, något som vi tar för givet, men som visssa barn aldrig gjort tidigare. Det ges även möjlighet att besöka ett center för undernärda barn samt ett center för patienter med HIV/AIDS.

Under din vistelse som senior volontär i Nepal med Projects Abroad bor du på hotell eller gästhus. På kvällar och helger arrangerar vår lokala personal olika kulturella aktiviteter och utflykter som du kan välja att delta på.

Volontärarbete vid det här projektet ger dig en unik inblick i landets kultur och du får uppleva hur det är att arbeta med barn och ungdom i ett utvecklingsland. Dessutom så får du uppleva den fantastisk vackra natur Nepal har att bjuda på.

Varmt välkommen som seniorvolontär till Nepal!

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲