You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Naturvård & Samhälle – Vuxenspecial 50+

Översikt

2
veckor på sommaren
  • söndag 3:e november 2019 - lördag 16:e november 2019

  • Var? San Cristobal Island
  • Placering? Dagcenter och Galapagos naturreservat
  • Krav? Du är 50+
  • Boende? Värdfamilj

Jättesköldpaddor vid naturvårdsprojekt i Ecuador

I det här projektet kan du kombinera din kärlek till naturen med hållbart och givande volontärarbete i samhället San Cristobal på Galapagosöarna.

Projektet varar i 2 veckor under vilka du, tillsammans med en grupp volontärer från hela världen, arbetar dels med naturvård och dels med lokala barn och ungdomar i närsamhället.

Det här spännande projektet riktar sig främst till äldre volontärer som vill arbeta och umgås med volontärer i samma ålder.

Volontärarbet med naturvård

Galapagos är världskänt för sin vackra natur och sin unika biologiska mångfald. Charles Darwin kallade öarna "himmelriket på jorden" och det är inte svårt att förstå varför. Som volontär arbetar du i Galapagos nationalpark där du hjälper till med forskningsarbete och med att sköta den dagliga driften vid projektet.

Volontärer hjälper exempelvis till med att ta bort invasiva arter och återplantera inhemska arter för att bevara och förbättra den unika biologiska mångfalden. Du bidrar även till att övervaka fauna i nationalparken och hjälper till med att rensa lokala stränder ifrån skräp och annan förorening.

Förebyggande är en viktig del i skyddet av miljön, så volontärer kan också hjälpa till att förbereda workshops om miljö och klimat för invånarna i området.

Volontärarbete i närsamhället

Här kommer du att hjälpa lokala lärare i skolor och förskolor, och ge barn och unga människors utbildning. Till exempel genom olika kreativa aktiviteter och lektioner i engelska där barnen genom lek och lärande undervisas på ett annorlunda sätt.

Med det här gruppprojektet har vi tagit fram ett två-veckors program som ser till att du och din grupp får ut det mesta av er vistelse på Galapagos, både genom volontärarbete och kulturupplevelser.

Därför har vi organiserat olika fritidsaktiviteter såsom besök på en eller två av de andra öarna i skärgården, och en rundtur till några av Galapagos mest fascinerande platser.

Invånarna på Galapagos talar spanska så det här projektet passar utmärkt för att öve eller lära sig lite spanska särskilt som du bor hos en lokal värdfamilj.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲