You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Naturvård Fiji - Vuxenspecial 50+

Översikt

Väntar på bekräftelse!

  • Var? Coral Coast, Viti Levu
  • Placering? Dykning och naturvårdsarbete
  • Krav? Du är 50+
  • Boende? Delat beonde med andra volontärer

Volontär på hajdyk på Fiji

Vid det här unika projektet hjälpa du oss att göra en skillnad för en av världens mest missförstådda djurgrupper, hajar. Dessa fascinerande djur är oerhört viktiga för ekosystemen i haven men tyvärr de är utrotningshotade på grund av rädsla och brist på förståelse för deras betydelse i toppen av den marina näringskedjan.

Projektet ligger i Coral Coast på sydkusten på ön Viti Levu, Fiji. Volontärer bor delat boende och vi ser naturligtvis till att du får god mat varje dag.

Här kommer du att arbeta med marinbiologer och forskare i deras arbete med forskningsprojekt och utbildning i närsamhället.

Fiji är särskilt känd för sina vackra vita sandstränder, turkosa vatten och sitt djurliv under havsytan, här finns till exempel åtta olika hajarter.

Beroende på tidigare erfarenhet kommer du antingen vid starten projektet genomgå en dykkurs som ger dig PADI Open Water dykcertifikat, eller uppgradera ditt existerande dykcertifikat, till exempel till Advanced Open Water, alternativt göra fler hajdyk.

Du kommer också att hjälpa till med undersökningar om det marina livet i Fiji. Dessa studier som ingår i rapporter som publiceras och delas lokalt och internationellt. Du kommer också att delta i ett dyk där du är med och matar hajar, så vi kan garantera en fantastisk upplevelse under ytan!

Förutom verksamheten i vattnet hjälper volontärer också att sätta ut metrev och nät i syfte att fånga hajungar att märkas och släppas ut till sjöss. Du kommer även att hjälpa till med att plantera mangrove, arrangera workshops på lokala skolor, och samla in avfall på stränderna tillsammans med lokalbefolkningen.

På helgerna kan du njuta med resten av gruppen då ni utforskar Fiji och den lokala kulturen mer. Du kan vandra till vackra vattenfall, koppla av på stranden i vackert väder, eller kasta dig ut i olika typer av vattensporter!

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲