You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Vuxenspecial 50+ Rastafariprojekt på Jamaica

Översikt

Väntar på bekräftelse!

  • Var? Montego Bay
  • Placering? Rastafariby
  • Min roll? Du deltar i olika aktiviteter i byn för att lära dig om kulturen.
  • Krav? Du är 50+
  • Boende? Delat boende

Det här projektet är ett spännande kulturellt utbyte där du fördjupar dig i Jamaicas fascinerande rastafarikultur genom att leva och arbeta i ett litet rastafarisamfund nära Montego Bay. Här lär du dig om historia, konst, kultur, musik, religion och traditionella seder. Du kommer även att delta i den dagliga byverksamheten tillsammans med din volontärgrupp med deltagare i samma ålder från hela världen.

Din roll vid rastafariprojektet på Jamaica

Vuxenspecial 50+ Rastafariprojekt på Jamaica

Du kommer att arbeta tillsammans med lokala invånare från byn och hjälpa dem med deras dagliga uppgifter. Arbetsuppgifterna kommer att variera men kan bestå av följande aktiviteter:

  • Ekologiskt jordbruk och odling av örter (mynta, rosmarin, timjan, salvia) för användning i tvålar.
  • Produktion av trummor och smycken;
  • Konstruktion och reparation av halmtak byggnader eller träkonstruktioner;
  • Att hjälpa barnen i byn med läxor;
  • Hjälpa till med guidade turer för turister och skolbarn.

Varje vecka organiserar vi outreach utanför byn, där du och din grupp besöker barnhem, vårdhem och centrum för funktionshindrade. Här hjälper ni de fast anställda med deras dagliga arbete. Uppgifter kan vara att organisera pedagogisk verksamhet för barn, utföra aktiviteter med de äldre, och i övrigt låna ut en hand.

Har du erfarenhet inom redovisning, finans, sociala medier, marknadsföring eller webutveckling så kan du hjälpa lokalbefolkningen att utveckla affärsplaner, stärka deras företagande och liknande.

Livet i byn

Känslan av gemenskap är väldigt viktig i byn och man äter alla måltider tillsammans. All mat i byn är vegansk, men vanlig jamaicansk mat som kyckling, saltad fisk, och fiskkakor kan köpas på stormarknader utanför byn.

Du kommer att dela rum med en annan volontär under ganska rustika förhållanden. Livsstilen i rastafaribyn är mycket blygsam och du bör inte förvänta dig någon lyx. Detta är en fascinerande kulturell upplevelse där du lever nära naturen.

Jamaica har mycket stränga lagar angående cannabis och bara utövande Rastafarians har tillstånd att använda örten. Vi rekommenderar att du följer byns regler under din vistelse.

Under helgen har vi arrangerat en utflykt för dig och de andra volontärerna vid projektet. Vår lokala personal tar med dig på en helgresa så att du får se mer av vackra Jamaica. Vi rekommenderar dig även att utforska Jamaica på egen hand när du är färdig med ditt projekt.

Jamaica har massor att erbjuda. Till exempel: Bob Marley Muséet i Kingston, vackra stränder i Negril, och en mängd traditionella byar.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲