You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär på Madagaskar – Vinterspecial Omsorg & Naturvård

Översikt

  • (2 veckor) Onsdag 23 december 2018 - Tisdag 5 januari 2019
  • Var? Andasibe
  • Boende? Gästhus
  • Min roll? Andasibe inte långt från Madagaskars östkust – nära tre viktiga naturvårdsområden

Volontär observerar lemur vid naturvårdsprojekt på Madagaskar

Vår vinterspecial på Madagaskar ger dig möjlighet att kombinera omsorg och naturvård under två veckor. Volontärer i alla åldrar är välkomna – för att tillsammans hjälpa till där det behövs.

Du kommer att bo och arbeta i Andasibe – en liten ort på landsbygden inte långt från huvudstaden – och arbetet delas upp mellan omsorgs- och naturvårdsaktiviteter.

Omsorgsarbetet kommer att omfatta barnomsorg vid Projects Abroads daghem, som vi håller öppet för barn som inte har möjlighet att gå i skolan. Volontärer hjälper även till på en lokal lågstadieskola med att organisera aktiviteter efter skoltid. Det kan handla om idrott, lekar, eller olika sorters klubbar. Du kommer att ges möjlighet att följa med skolbarnen till en närliggande nationalpark där du undervisar om djur, växter och lokala naturvårdsprojekt.

Som en del av naturvårdsarbetet spenderar du tid i en lokal nationalpark där du hjälper till med att beskydda och bevara inhemska växter och övervaka lokala djurarter. Detta sker genom aktiviteter så som studier av bestånd, rensande av invasiva växter, underhåll av stigar i parken och arbete med utrotningshotade växter i plantskolan. Volontärer hjälper också till vid lokala städdagar, och arrangerar återvinningsinitiativ och kampanjer för att öka intresset för naturvårdsfrågor. Allt för att hjälpa Andasibe bli en grönare stad!

Uner din tid med Projects Abroad på Madagaskar bor du hos en av våra värdfamiljer, vilket är ett underbart sätt att uppleva och lära känna lokal kultur. På helgerna utforskar vi ön tillsammans – besöker stränder, tar dans- och matlagningslektioner och en rad andra roliga aktiviteter.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲