You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta eller praktisera inom veterinärmedicin och djurvård på Jamaica

Översikt
  • Var? Lydford, St Ann utanför Ocho Rios
  • Placering? Djurskyddscenter
  • Min roll? Assistera med skötsel av husdjur
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!
  • Krav? Du har fyllt 18 år

Intern treats weak dogs at an animal care center in Jamaica

Projektet inom djurskötsel på Jamaica är en praktiskt placering för dig som önskar att arbeta med djur. Oavsett om du siktar på att arbeta med djur i framtiden, eller bara tycker om djur, så är det här projektet för dig.

Som djurvårdsvolontär på Jamaica kommer du att arbeta vid ett djurskyddscenter i Lydford, St.Anne, som ligger alldeles utanför Ocho Rios. Centret har arbetat med att rädda förrymda, skadade, övergivna, och vanvårdade djur i nästan 10 år. För tillfället hyser centret över 200 djur, och volontärerna hjälper till med skötsel och omsorg av djuren.

Centret driver även informationsarbete; de undervisar skolbarn om vikten av att ta väl hand om djur, och även rapportera om misshandlade, skadade, och övergivna djur. Att lära barn att ta hand om o respektera sina husdjur, är viktigt för att undvika framtida vanvård.

Din roll som volontär vid djurvårdsprojektet på Jamaica

Volunteer feeds animals on the Animal Care project in Jamaica

 

Generell vård och omsorg

Samtliga volontärer hjälper till med skötsel av djuren vid kliniken; du kommer att assistera vid utfodring av hundar och katter, och rengöring av burar. En del av djuren som kommer in till kliniken har blivit vanvårdade, och kanske misshandlade, så var beredd på att se en del svåra fall.

Du kommer ävan att få hjälpa till med grundläggande vård av djuren. Såsom rengöring av öron, rengöring och klippning av klor, och grooming.

Har du inte möjlighet att delta vid projektet under fyra veckor eller längre, så finns det här projektet tillgängligt som korttidsprojekt, under två eller tre veckor. Var medveten om att du inte har möjlighet att påverka projektets utveckling på samma sätt under en kortare vistelse som om du spenderar en längre tid.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲