You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med djurvård & veterinär i Argentina

Översikt
  • Var? Cordoba
  • Placering? Veterinärklinik och hundcenter
  • Min roll? Assistera personalen i deras arbete
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Om du älskar djur och är ute efter en möjlighet att göra skillnad, ta en titt på vårt kombinerade veterinär & djurvårdsprojekt i Argentina. Detta projektet är en praktisk placering som passar sig vare sig du funderar på att utbilda dig til veterinär, är färdigutbildad och vill ha mer erfarenhet, eller om du bara har en passion för djur.

I Argentina är det inte ovanligt att man fortfarande använder häst som transportmedel och att hundar springer lösa på gatorna. Precis som i många andra utvecklingsländer är det dessvärre vanligt att man inte tar väl hand om sina djur och djurens rättigheter är inte något som tas i beaktande.

Speciellt utsatta är de många övergivna katterna och hundarna som riskera att bli påkörda, svälta ihjäl, eller drabbas av ett otal olika sjukdomar.

Din roll som volontär vid projektet för veterinärmedicin och djurvård i Argentina

Volunteer works with a frail dog on an Animal Care sit in Argentina

Placeringen ligger i Cordoba, där du två dagar i veckan arbetar tillsammans med en veterinär vid en djurklinik. Här lär du dig om hur djuren behandlas och får kanske assistera veterinären under operationer eller undersökningar. Du kommer även att ha kontakt med djurens ägare. Exakt vilka uppgifter du får tilldelat beror på vad för slags kompetens och erfarenhet du har sedan tidigare, men i vilket fall som helst så lär du dig massor.

De tre andra dagarna i veckan arbetar du vid ett center för övergivna hundar. Centret ligger i Villa Allende, 20 kilometer utanför Cordoba. Centret har plats för mer än 150 hundar och jobbar hela tiden med att hitta nya hem åt dem, så att de kan ta in fler av hundarna som lever på gatan. Man mottar lite stöd och har begränsade resurser så förhållandena här är väldigt enkla. Din insats som volontär är därför mycket välkommen.

Typiska uppgifter för volontärer kan vara att utfodra hundarna, tvätta dem, rasta dem, och på andra sätt sörja för att de inte tillbringar hela dagen i sin bur. Volontärer kan även bidra genom att föra journal över hundarna, med detaljer som ålder, vacciner de behöver eller har fått, och kanske även delta under själva vaccineringen, eller hjälpa till med avlusning. Dessutom kan du bidra med att försöka hitta nya ägare eller göra olika andra jobb vid centret, vilket också är till stor hjälp.

Du behöver kunna åtminstone lite spanska men det är förstås en fördel om du behärskar språket – det blir lättare att bygga en relation med personalen och att hitta nya ägare till djuren.

Det är möjligt att delta vid det här projektet under så kort tid som två veckor om du inte ha tid att spendera en längre tid med oss. Du kommer att få en värdefull inblick i kulturen och nyttig arbetserfarenhet men var medveten om att en längre vistelse ger dig större utbyte av projektet.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲