You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete med falkar i Mexiko

Översikt
  • Var? Guadalajara
  • Placering? Djurvård/räddningscenter, fältarbete
  • Min roll? Assisstera vid rehabilitering av falkar
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 2 veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer! (oktober-mars rekommenderas)

Falkar i Mexiko

Kvinnlig volontär tränar falk vid djurvårdsprojekt i Mexiko

Med sina 38 olika sorters rovfåglar är Mexiko en spännande destination för dig med fågelintresse. På grund av den stora spridningen av olika arter och ett överflöd av fåglar, återfinns de ofta i urbana miljöer.

Detta innebär olyckligtvis att många rovfåglar får sätta livet till som ett resultat av de risker det innebär att försöka överleva i en omgivning dominerad av människan, från krockar med fordon till att försöka bygga bo i övergivna byggnader. Många fåglar är också attraktiva på svarta marknaden och riskerar att fångas in och säljas som illegala husdjur.

En del av dessa infångade djur räddas från den illegala handeln och förs till Projects Abroads projekt för Djurvård i Guadalajara för rehabilitering.

Vid det här projektet rehabiliteras främst falkar med målet att de skall kunna återintroduceras i det vilda. Projektet behöver volontärer för att arbeta med fåglarna varje dag och förbereda dem för att så småningom släppas ut.

Volontärarbeta vid falkprojektet i Mexiko

Falkprojektet ger dig en unik möjlighet att lära dig grundläggande falkdressyr, och rehabilitering av rovfåglar.

En rad olika tekniker används för att träna och vårda fåglarna. Som volontär får du ta del av olika aspekter av arbetet, beroende av hur lång tid du spenderar vid projektet.

Stannar du en längre tid så har du möjlighet att tilldelas en specifik fågel, och engagera dig i alla aktiviteter vad gäller rehabilitering och träning av en falk.

Vi rekommenderar att du arrangerar din volontärresa så att du spenderar tid vid falkprojektet mellan oktober och mars, då detta räknas som ’flygsäsong’. Under den här tiden ligger fokus på att få fåglarna att flyga i naturliga jaktmiljöer där de kan hitta byte.

Från april till september fokuseras det mer på rehabilitering av fåglarnas fysiska tillstånd för att få dem redo inför flygsäsongen.

Falkprojektet är perfekt för dig som har mängder av tålamod och ett genuint fågelintresse. Genom ansträngning, engagemang, och uthållighet, kommer du att kunna se hur ditt hårda arbete ger resultat.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲