You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med djurvård i Bolivia

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Cochabamba
  • Placering? Räddnings- och rehabiliteringscenter
  • Min roll? Assistera med vård, omsorg, och rehabilitering av husdjur
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Vårt djurvårdsprojekt i Bolivia passar perfekt för dig som önskar volontärarbeta med praktiska arbetsuppgifter. Placeringen ger dig möjlighet att ta del av en rad olika aktiviteter, som att ta hand om och vårda bland annat hundar, fåglar, och sköldpaddor.

Projektet lämpar sig utmärkt vare sig du har tagit ett sabbatsår, har sommarlov, vill göra praktik eller bara vill göra något vettigt på semestern. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av djurvård, det ända som behövs är ett intresse för djurens välbefinnande.
Du behöver inte kunna tala spanska, men det är såklart en fördel om du lär dig några fraser innan du åker.

Din roll som volontär vid djurvårdsprojektet i Bolivia

Different birds at the rehabilitation and rescue center in Bolivia.

Du och de andra volontärerna kommer att arbeta vid ett räddnings- och rehabiliteringscenter, runt 30 minuter från centrala Cochabamba. Centret fokuserar på att ta sig an gatuhundar, fåglar, och sköldpaddor.

Arbetsveckan löper måndag-fredag och du kan välja om du vill arbeta på morgonen, eftermiddagen, eller hela dagen, personalen vid centret arbetar vanligtvis från 8 till 18.

Som volontär assisterar du personalen i deras arbete med att ta hand om skadade, misshandlade, och försummade djur. Du kommer att arbeta med djur som bor permanent på centret och djur som efter att ha blivit rehabiliterade, släpps ut i sin naturliga miljö.

Bland dina dagliga uppgifter ingår att hjälpa till med hundarna. Du matar dem, leker med dem, och tar dem på promenader. Vid enstaka tillfällen kan du även få chansen att hjälpa till med att rädda hundar som övergivits på gatan. Vid sådana tillfällen har volontärerna en observerande roll.

Då och då organiserar centret kampanjer som har som fokus på att utbilda lokalbefolkningen om vikten av att sterilisera sina husdjur. Detta arbetete ger volontärerna ett utmärkt tillfälle att lära känna människorna som bor i området.

Du kommer även att hjälpa till med underhållsarbete och trädgårdsarbete vid centret.

Det finns möjlighet att delta vid detta projektet under en så kort period som två veckor om du inte har tid att delta en längre period. Under en så kort vistelse kommer du inte kunna bidra med lika mycket som volontärer som deltar under en längre tid, du kommer dock likväl att få värdefull kulturell insikt, och få gjort en insats i samhället.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲