You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär med djur utomlands

Volontär matar pingviner vid djurprojekt utomlands.

Med Projects Abroad är möjligheterna att volontärarbeta med djur utomlands många.
Från pingviner i Kapstaden till falkar i Mexiko - vare sig du vill volontära vid ett djurvårdscenter eller göra din veterinärpraktik vid en klinik så finns det något för dig.

Se nedan vilka projekt vi har för dig!

Att arbeta som volontär med djur utomlands är tillgängligt för dig oavsett om du tar ett sabbatsår, ett uppehåll i yrkeslivet eller är på en längre semesterresa. Oavsett dina tidigare kunskaper har vi praktikplatser för dig. Vi anpassar din volontärresa efter dina tidigare kunskaper och önskemål.

Volontär som veterinär eller med djurvård utomlands

Människors synsätt på djur skiljer sig markant i olika delar av världen. I många utvecklingsländer används de som transportmedel och till olika former av arbete i till exempel jordbruk.
Arbetsdjur värderas därför ofta beroende på hur starka och uthålliga de är och människor är beroende av att de är pigga och friska. Att arbeta som volontär med djur utomlands ger dig inblick hur man ser på den här typen av djurhantering i ett utvecklingsland.

När det handlar om husdjur är attityderna också ofta annorlunda. I många fattiga länder är det inte ovanligt att djurs hälsa och villkor försummas, och du kan komma att stöta på djur utan ägare som har misskötts. Därför är även behovet av volontärer som arbetar med sällskapsdjur stort.

Volontärarbeta med djur utomlands som veterinär

Praktikant behandlar katt vid djurprojekt utomlands.

Som volontär eller praktikant inom veterinärmedicin eller djurvård kommer du få en oslagbar arbetserfarenhet som du inte kan få i Sverige.
Du kommer säkerligen få träffa på många främmande djurarter, exempelvis olika arter av ormar, stora kattdjur eller elefanter. Som volontär kommer du också stöta på sjukdomar som inte längre existerar i Sverige till exempel rabies, och du kommer få en bättre förståelse för de problem som djur möter i fattiga länder.

Oavsett om du volontärarbetar som veterinär eller med djurvård kommer du få en handledare som är ansvarig för att ge dig en givande och varierande tid vid ditt projekt. Du kommer att assistera utbildad och dedikerad personal som delar med sig av sin kunskap och mer än gärna svarar på alla dina frågor.

Volontärjobben varierar och det finns möjlighet att arbeta inom olika områden, såsom operationer på djursjukhus eller besöka byar på landsbygden. Oavsett om du arbetar med getter i Ghana eller vaccinerar en nomadfamiljs flock med jakar i Mongoliet, så kommer du få värdefull arbetslivserfarenhet som kan komma till stor nytta om du är intresserad av ett yrke inom veterinär- eller djurvård.
Samtidigt kommer din hjälp vara viktig för det lokala samhället, som ofta inte har resurser till att klara av allt själva.

Om du är intresserad av att arbeta som volontär med djur utomlands så tveka inte att ta kontakt med oss så berättar vi mer!

Veterinär & Djurvård projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲