You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsvolontär barn & pandor i Kina

Översikt

  • Var? Chengdu och Dujiangyan
  • Placering? Daghem och Dujiangyan Panda Base
  • Krav? Du är mellan 15–18 år 
  • Boende? Gästhus eller delad lägenhet

Panda at an animal sanctuary where High School Special Animal Care volunteers work during school breaks

Som ungdomsvolontär i Kina har du möjlighet att kombinera vårt pandaprojekt med arbete med barnomsorg. Upplev Kinas snabba utveckling på plats och lär dig mer om landets intressanta kultur och historia samtidigt som du lär känna volontärer från hela världen.

Under din första vecka ges du en unik möjlighet att jobba med en av världens mest utrotningshotade arter, jättepandan. Du tar del i den dagliga skötseln av pandorna, från utfodring och rengöring av inhägnaden, till att observera pandornas beteende. Vid denna placeringen kommer du att få en bra inblick i hur de här fascinerande djuren lever.

High School Special volunteer plays games with school girls on an Animal Care project in China

Din andra vecka i Kina kommer du att arbeta vid ett daghem i Chengdu i västra Kina. Här hjälper du personalen med deras dagliga arbete. Uppgifterna kommer i huvudsak bestå av att spendera tid med barnen, leka med dem och ge dem grundläggande undervisning. Din närvaro blir ett positivt inslag i barnens vardag, och ett steg på vägen mot att lära känna främmande kulturer.

Volontärerna bor tillsammans på gästhus eller i lägenheter och Projects Abroads lokalt anställda finns alltid i närheten om du skulle ha behov av råd eller stöd.

Under helgen arrangeras en utflykt, antingen till bevattningsprojektet i Dujiangyan, byggt ett par hundra år f.Kr och fortfarande i användning, jättebuddhan i Leshan, eller till Chengduns spännande sevärdheter. Väljer du detta projektet så har du massor att se fram emot.

Projects Abroads volontärresor för ungdomar är trygga, säkra och meningsfulla med egen kvalificerad och erfaren personal på plats.

Läs om våra volontärers framgånger under 2017 i föregående års High School Specials Report.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲