You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsvolontär – Dykning och Naturvårdsarbete

Översikt

  • Var? Ao Nang
  • Placering? Dykning och naturvårdsarbete
  • Krav? Du är mellan 15 och 18 år
  • Boende? Gästhus

Volontärer gör sig redo för att dyka vid naturvårdsprojektet i Thailand.

Är du intresserad av marint djurliv, och av att göra en positiv insats så är det här projektet något för dig.

Under din vistelse med Projects Abroad i Thailand kommer du att genomföra dykarkursen PADI Open Water, som kvalificerar dig för att dyka. Kursen, som är en grundkurs, går igenom alla de viktiga stegen, från andningsteknik och tryckutjämning, till kompissystemet och teckenspråk under vattnet.

Efter avslutad kurs kommer belöningen när du dyker ner i den kristallklara undervattensvärlden, fylld av tropisk fisk, sköldpaddor, sjöborrar, och koraller du inte ens visste fanns. Din insats för vårt naturvårdsarbete i Thailand inkluderar kontroll av korallreven, kolla fiskbestånd, och andra viktiga former av datainsamling.

På land fokuserar projektet på samhällsnyttiga uppgifter. Tidigare volontärgrupper har bland annat byggt en lekplats vid ett dagis, och skapat en damm för vattenbruk i en lokal park. Beroende på väder kan det även förekomma städning av stränder, och arbete med att återplantera mangroveträd.

Alla volontärer bor tillsammans i ett bekvämt gästhus nära stranden. Vår lokala erfarna personal finns ständigt på plats och leder arbetet.

Schemat innehåller såklart annat än jobb. Vi har klämt in massor av roliga aktiviteter till exempel: en kajaktur, besök vid lokala marknader, mängder av het thaimat, och en härlig thai-massage.

Läs om våra volontärers framgånger under 2017 i föregående års High School Specials Report.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲