You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsvolontär på Madagaskar – Naturvård och Samhälle

Översikt

2
veckor på sommaren
  • söndag 21:e juli 2019 - lördag 3:e augusti 2019

  • Var? Andasibe
  • Placering? Studier av regnskogens biologiska mångfald, samt praktiskt arbete i lokalsamhället
  • Krav? Du är mellan 15 och 18 år
  • Boende? Värdfamilj

Lemur fångad på bild i trädkrona vid naturvårdsprojekt på Madagascar.

Madagaskar är känt för sin vackra natur och biologiska mångfald; speciellt dess frodiga regnskog som är hem åt störst andel endemiska arter på planeten. Vårt projekt för Naturvård och Samhälle som riktar sig till ungdomar mellan 15 och 18 år är en perfekt möjlighet att kombinera miljöarbete och praktiskt underhållsarbete som gynnar lokalbefolkningen i lokala skolor.

Du delar din tid mellan naturvårdsarbete och underhållsarbete i lokalsamhället. Naturvårdsarbetet tar plats i en lokal nationalpark där vårt ordinarie naturvårdsprojekt är baserat. Här bidrar du till vårt fortlöpande forskningsarbete som fokuserar på biologisk mångfald och miljöpåverkan. Olika aktiviteter kan vara: hjälpa till vid plantskolan för utrotningshotade växter, rensa parken från invasiva växtarter, inventering av olika arters bestånd i parken, underhåll av vandringsstigar och utveckling av material att använda vid kampanjer för att öka intresset för miljöfrågor. Du kommer även att delta vid workshops med en lokal guide.

Fritidsaktiviteter arrangeras av vår lokala personal och kan inkludera spellvällar, restaurangbesök, picnics, danslektioner, och utflykter till olika lokala sevärdheter.

Vi ordnar också helgutflykter till Lake Rasoabe, Ambohimangas UNESCO världsarv, och huvudstaden Antananarivo, där ni kan utforska lokala marknader och restauranger.

Läs om våra volontärers framgånger under 2017 i föregående års High School Specials Report.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲