You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Dykning & hajprojekt i Fiji för ungdomsvolontärer

Översikt

2
veckor på sommaren
  • söndag 21:e juli 2019 - lördag 3:e augusti 2019
  • söndag 11:e augusti 2019 - lördag 24:e augusti 2019

  • Var? Coral Coast, Viti Levu
  • Placering? Dykarbete, och forskningsarbete
  • Krav? Du är mellan 15 och 18 år
  • Boende? Värdfamilj

Vill du lära dig dyka i Fiji samt lära dig mer om skydd av hajar på en av världens vackraste öar?  Då är det här ett projekt för dig!

Teenage Shark Conservation volunteers pose for a picture after a dive in Fiji

När du anländer till Fiji välkomnas du av en av Project Abroads anställda, och du får en genomgång av projektet och vad du kan förvänta dig under de kommande veckorna. Du kommer även att få möta de andra volontärerna som du kommer att arbeta tillsammans med. Samtliga volontärer bor tillsammans i rum om 4-6 personer.

Den första veckan vid projektet fokuseras på dykning. De som inte har dykcertifikat sedan tidigare kommer att genomföra kursen, PADI Open Water, medan de som redan är certifierade får gå fortsättningskursen, Advanced Open Water. Har du även den certifieringen så är det nästa forstättningskurs som gäller. Alla volontärer kommer även få delta på en dykkurs som inriktar sig speciellt på undervattensarbete med hajar.

Den andra veckan handlar det mer om vetenskaplig forskning, och du kommer att få vara med och observera forskare som fångar och märker unga hajar, hjälpa till med plantering av mangroveträd, rensa upp på stränderna tillsammans med skolbarn, och delta vid ett forskningsdyk. Det kommer även att ges möjlighet att vara med vid ett otroligt spännande dyktillfälle då hajjarna matas.

Hajskyddsprojektet på Fiji, och vår samarbetspartner Beqa Adventure divers, ligger i framkant när det gäller hajskydd på Fiji. De har ett 100% skadefritt dykfacit; inga som helst olyckor eller skador har skett i förbindelse med deras dykturer.

Volunteers and local staff pose for a photograph in Fiji, South Pacific

Ledaren för Project Abroads dyk- och hajprojekt på Fiji är en erfaren och professionellt tränad hajkännare, som utbildats och arbetat på Bahamas, under vägledning av några av världens främsta hajexperter.

Efter de här två veckorna reser du hem inte bara med ett erkänt dykcertifikat, utan även med fantastiska historier att berätta för vänner och familj. Förutom arbetet vid projektet, arrangeras det olika sociala aktiviteter, till exempel filmkvällar, besök till närliggande städer, eller grillkvällar.

Som ungdomsvolontär arbetar du måndag till fredag, och har helgen ledig. Då finns det möjlighet att besöka vattenfall, prova på forsränning, eller kanske bara slappa på stranden. Om vädret skulle bli sämre så anpassas aktiviteterna därefter.

Du kan se fram emot en fantastisk upplevelse med vacker natur, fascinerande hajar, och nya vänner från hela världen.

Läs om våra volontärers framgånger under 2017 i föregående års High School Specials Report.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲