You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsvolontär i Tanzania – Folkhälsa

Översikt

2
veckor på sommaren
  • söndag 28:e juli 2019 - lördag 10:e augusti 2019

  • Var?Arusha
  • Placering? Medicinskt fältarbete
  • Krav? Du är mellan 15 och 18 år
  • Boende? Gästhus/Värdfamilj

Teen volunteer works with disabled elderly woman on a Public Health project in Tanzania

Vårt sjukvårdsprojekt i Tanzania för ungdomar är ett unikt projekt med bas i staden Arusha. Det här projektet fokuserar på hälsokampanjer, och uppsökande vårdarbete (outreach, i de mer avlägsna delarna av Tanzania. Du kommer dessutom att få inblick i hur begränsat vårdutbudet är för enskilda patienter på grund av fattigdom och brist på faciliteter. 

Tillsammans med lokala läkare och sjuksköterskor, spenderar du större delen av din tid med uppsökande vårdarbete och upplysande hälsokampanjer. Arbetsuppgifterna varierar, och kan innefatta grundläggande medicinska behandlingar, eller att lära barn i barnhem om vikten av god hygien. Många av patienterna bor i avlägsna byar, utan tillgång till sjukvård. Det uppsökande vårdarbetet är därför helt avgörande för att dessa människor skall få den vård de behöver.

Du kommer även att hjälpa till med hälsokontroller, upplysningskampanjer, och med att observera och bistå med att ställa diagnoser i samråd med en professionell läkare.

Under din vistelse i Tanzania med Projects Abroad kommer du att bo hos en värdfamilj, där du får lära dig om lokal kultur och kanske några fraser på det lokala språket. Har du frågor, eller behöver råd och stöd, så finns vår personal från Projects Abroad tillgänglig under hela din projekttid.

Helgen spenderar du på upptäcksfärd genom en av Tanzanias vackra nationalparker och dess rika djurliv. Har du tur får du syn på the Big Five - leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel.

Läs om våra volontärers framgånger under 2017 i föregående års High School Specials Report.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲