You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsvolontär i Mexiko – Folkhälsa

Översikt

2
veckor på sommaren
  • söndag 8:e juli 2018 - lördag 21:e juli 2018
  • söndag 22:e juli 2018 - lördag 4:e augusti 2018

  • Var? Guadalajara
  • Placering? Uppsökande vårdprogram (outreach)
  • Krav? Du är mellan 15 och 18 år
  • Boende? Värdfamilj

A Mexican child gets a health check conducted by a Projects Abroad volunteer.

Ungdomsvolontärer som är intresserade av hur sjukvården fungerar i ett utvecklingsland kan få nyttig erfarenhet vid vårt folkhälsoprojekt i Mexiko. Det är många som inte har regelbunden tillgång till sjukvård, här kommer folkhälsoprojektet in i bilden och erbjuder vård till de som inte har råd, eller som inte kan ta sig till ett sjukhus. Behovet av att öka kunskapen om folhälsa är också stort. Som ungdomsvolontär kan du göra en insats för lokalbefolkningen genom att hjälpa till vid medicinskt fältarbete, och offentliga hälsokampanjer.

Större delen av din tid vid projektet kommer du att arbete i utkanten av Guadalajara där tillgång på vårdtjänster är väldigt begränsad. Du kommer även att få arbeta med medicinska behandlingar och undervisning i hälsofrågor, på skolor eller barnhem .

Students volunteer alongside local doctors in Mexico on the Public Health project.

I ditt arbete som volontär får du följa läkare och annan sjukvårdspersonal i deras dagliga arbete. Du kommer att lära dig massor genom att observer och assistera vid undersökningar och behandlingar. En del av arbetet är av mer praktisk natur då du får hjälpa till vid grundläggande hälsokontroller, vaccinationer, och annat vårdarbete. Dessutom kommer du att få hjälpa till med att genomföra hälsokampanjer där du bland annat kan komma att leda diskussioner om hälsa och hygien vid lokala skolor, barnhem, och andra befolkningsgrupper.

Du behöver ingen som helst erfarenhet för att delta, men projektet lämpar sig bäst för dig som är intresserad av sjukvårdsrelaterade studier.

Under din vistelse som ungdomsvolontär med Projects Abroad i Mexiko kommer du att bo hos en lokal värdfamilj i Guadalajara, en stor universitetsstad med slående spansk arkitektur. Att bo hos en värdfamilj är ett fantastiskt tillfälle att lära känna den lokala kulturen på nära håll, och kanske lära sig lite spanska av bara farten.

Under helgen ges möjlighet att delta på workshops inom kultur och spanska, lära dig dansa salsa, åka på utflykt till Tonala, känt för sitt konsthantverk. Du kommer även att få besöka en lokal restaurant och prova lokala specialiteter, och dansa dig genom natten!

Att resa som ungdomsvolontär til Mexiko är en spännande, och lärorik upplevelse du sent kommer att glömma.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲
Feedback
Du verkar intresserad av våra projekt! Har du lust att berätta mer?
Med nöje! Inte just nu tack.