You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsvolontär journalistik i Rumänien

Översikt

2
veckor på sommaren
  • söndag 21:e juli 2019 - lördag 3:e augusti 2019

  • Var? Brasov
  • Placering? Lokalt magasin
  • Krav?Du är mellan 15 och 18 år
  • Boende? Värdfamilj

Teen volunteers in Romania pose with their published magazine on the Journalism project

Om du är intresserad av en framtid som journalist är det här volontärresan för dig!

Du och de andra volontärerna som alla är mellan 15-18 år bor hos lokala värdfamiljer i Brasov och arbetar på magasinet "The Village". Tidningen är skriven både på rumänska och engelska och riktar sig därför både till utlänningar och rumäner. Du behöver förstås inte kunna rumänska för att delta i det här projektet, men en god engelska är en klar fördel. Du arbetar med specifika uppdrag som du får av redaktören för tidningen som också hjälper dig under arbetets gång.

Volontärarbetet består av att intervjua människor, skriva om konserter, utställningar och andra händelser, skriva artiklar och ta fotografier. Lokal professionella journalister följer ditt arbete vilket gör att du snabbt utvecklas. Inna du lämnar Rumänien bör du ha flera artiklar färdiga för publicering!

Ett besök till en UNESCO skyddad kyrka och ett besök i en traditionell rumänsk by kommer att inspirera dig i ditt skrivande och inget besök i Brasov blir komplett utan en kväll ute i stan där österrikisk, ungersk och rumänsk kultur möts!

Läs om våra volontärers framgånger under 2017 i föregående års High School Specials Report.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲