You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ungdomsvolontär med Projects Abroad

Res som ungdomsvolontär med Projects Abroad

Är du mellan 15 och 18 år? Sugen på att prova på livet som volontär i ett utvecklingsland? Skaffa erfarenhet, träffa nya vänner, uppleva spännande kulturer?

Låter det som något för dig? Då ska du kolla in våra volontärresor för ungdomar i åldrarna 15-18 år.

En volontärresa istället för till exempel en vanlig språkresa ger dig så mycket mer! Förutom att öva dina språkkunskaper kontinuerligt under din tid med oss är du sysselsatt med meningsfullt arbete som gör skillnad för lokalbefolkningen, samtidigt som du förstås träffar nya vänner från hela världen, Projects Abroad rekryterar ju volontärer från många länder.

Våra volontärresor för ungdomar är anpassade för att du ska få ut så mycket som möjligt under din korta tid utomlands, så räkna med ett fullspäckat schema. Ett volontärarbete är ett fantastiskt sätt att både se världen, skaffa sig värdefull erfarenhet, och göra något viktigt! Så, är du under 18 år och vill bli volontär trots att du inte är myndig har du kommit rätt!

Till skillnad från ett ordinarie volontärprojekt så kommer du att vara en del av en grupp av volontärer från olika länder i samma ålder. Volontärresan är en blandning av undervisning, praktiskt arbete och observation, samt aktiviteter på kvällen och utflykter på helgerna.

Mina föräldrar vill inte att jag åker iväg helt själv

Din säkerhet är allra högst upp på vår prioriteringslista. Vår erfarna personal hjälper dig varje steg på vägen, från din första kontakt med oss på Projects Abroad tills att du kommit hem igen.

Vi har sedan starten 1992 samlat på oss erfarenhet och kunskap du inte hittar någon annanstans. Den infrastruktur vi byggt upp under alla dessa år omfattar kunniga rådgivare under planeringsstadiet, erfaren lokal personal på plats i varje land, gästfria värdfamiljer, och ett nätverk av tidigare volontärer redo att svara på frågor och ge inspiration.

När du volontärarbetar med Projects Abroad blir du en del av vår globala familj, och vem tar man bättre hand om än sin familj?
För dig som är under 18 år och alltså inte myndig så är det såklart viktigt att se till så att även dina föräldrar tycker att volontärarbete är en lika bra idé som du tycker.

Föräldrar brukar tycka det känns tryggt att du hela tiden har en handledare på plats som ger stöd och hjälp och att ni under hela tiden, både under dagtid när ni arbetar men också på kvällar och helger är tillsammans med vår erfarna personal.

Här är tre riktigt bra skäl för att dina föräldrar bör skicka iväg dig på en volontärresa.

Vad kommer jag att få göra på min volontärresa?

Du kommer att, tillsammans med dina nyfunna volontärvänner, arbeta på något av våra projekt. Det kan handla om att hjälpa till med undervisning på en skola i Ghana, se efter barn på ett daghem i Nepal, arbeta med giraffer i ett naturreservat i Kenya, eller något annat av våra många spännande projekt.

Nedan kan du se vilka projekt som finns att välja på och när du kan åka.

Varför välja ungdomsprojekt istället för ett standardprojekt?

Det finns flera skäl att åka som ungdomsvolontär istället för standardvolontär. För att få en bättre överblick över skillnaderna har vi satt ihop en lättöverskådlig infografik åt dig.

HÄR KAN DU JÄMFÖRA UNGDOMSPROJEKT MED STANDARDPROJEKT:

Infographic

Datum för volontärresorna 2017/2018 är:

Sortera efter Datum
Visa alla
Projekt som startar 01 december 2019
Projekt som startar 05 januari 2020
Projekt som startar 01 mars 2020
Projekt som startar 22 mars 2020
Projekt som startar 05 april 2020
Sortera efter Projekt
Visa alla
Sortera efter Länder
Visa alla

Läs om våra volontärers framgånger under 2017 i föregående års High School Specials Report.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲