You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som datalärare i Marocko

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Rabat och Sale
  • Placering? IT-center
  • Min roll? Datalärare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer teacher teaches computer skills to students in a school in Morocco, Northern Africa

Efterhand som datorer och internet blir vanligare i alla delar av världen blir IT-kunskap allt mer viktigt. Många marockaner upplever att man idag måste ha grundläggande IT-kompetens för att vara med och konkurrera på arbetsmarknaden, och det är här våra volontärer kommer in i bilden. Som volontär vid IT-projektet i Marocko delar du med dig av din kunskap till både elever och lärare, och hjälper på så sätt till med att förbättra deras möjligheter i framtiden.

För att volontärarbeta som datalärare behöver du har en del datakunskaper och vara duktig med MS Office-programmen. Det är en stor fördel om du även är duktig på att uppdatera webbsajter, bloggar och har någon kunskap om underhåll av datorer.

Undervisningen bedrivs på engelska så det finns inga språkkrav för detta projektet. Det vore dock nyttigt att kunna åtminstone grundläggande franska eller arabiska.

IT-projektet i Marocko håller till i små center i både Rabat och Sale. Eleverna delas in i grupper efter ålder, en grupp för 14-19 år, och egna klasser för vuxna från 20 år och uppåt.

Din roll som volontär vid IT-projektet i Marocko

Eftersom lektionerna hålls både på morgonen, eftermiddagen, kvällen, har varje volontär ett eget schema, och totalt arbetar du runt 20 timmar i veckan. Upplägget varierar, ibland undervisar du en eller ett par elever åt gången, och andra gånger en större grupp.

Som volontär planerar du själv din kurs med hjälp av din handledare, och ser till att nivån på undervisningen är anpassad efter elevernas kunskap, och behov. Lektionerna kan variera en hel del, ibland arbetar du med elever som knappt har några datakunskaper och behöver lära sig grunderna, medan andra gånger så arbetar du med ledaren för en organisation som behöver hjälp med att bygga en webbsajt, och på andra sätt etablera sig på internet, och nå ut med sitt budskap till en bredare publik.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲