You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Undervisning - volontärarbete eller lärarpraktik utomlands

Volunteer teaches a vocabulary lesson in a school in the Sacred Valley of the Incas, Peru

Behöver du göra din lärarpraktik utomlands eller vill arbeta som volontär i skola så har du många möjligheter med Projects Abroad.

Du behöver inte ha arbetslivserfarenhet eller utbildning som lärare för att arbeta som volontär i en skola. Vi har ett brett utbud av olika volontär och praktikplatser där du får möjlighet att undervisa utomlands.

Väl på plats kommer du som volontär välkomnas varmt, både av elever och de andra lärarna. De ordinarie lärarna är ofta duktiga på att undervisa i de strukturella och grammatiska delarna av det engelska språket, men de saknar ofta ett korrekt uttal.
Genom att dela med dig av dina kunskaper förbättrar du framtidsutsikterna för de tusentals barn och vuxna vi arbetar med.
Att göra din lärarpraktik utomlands som volontär har för många blivit en självklarhet innan utbildningen är klar och för dig som funderar på en framtid som lärare är volontärjobbet ett bra sätt att testa på.

Du kommer troligtvis hamna i situationer där du endast har den svarta tavlan och några kritor som hjälpmedel. Lyckligtvis är din viktigaste resurs dig själv.

Barnen är nyfikna på dig som volontär och kommer garanterat ställa en massa frågor. En del av lektionerna kan du berätta mer om dig själv, varifrån du kommer, varför du vill vara lärarvolontär och vad du gör på fritiden. Andra lektioner låter du barnen komma till tals mera och berätta sina historier.

Teaching volunteer does educational activities with school children abroad

Vanligtvis har du cirka 18 timmar schemalagt för muntlig engelska i veckan. Du kommer också behöva tid för att förbereda lektioner och ge omdömen till eleverna. Som volontär eller lärarpraktikant väljer många att även hjälpa till med andra aktiviteter, såsom idrott, drama eller musiklektioner.

När du väl bestämt dig för att åka iväg som volontär eller göra din lärarpraktik utomlands och ansökt om en plats, kommer vår lokala personal att kontakta dig och berätta mer om den skola eller det universitet där du skall undervisa och vilken roll en volontär spelar.

Du kommer också få ett häfte med kortfattad information om hur du kan lägga upp dina lektioner. Där finner du massor med tips, lekar och råd som kan komma till nytta, inklusive väl beprövade metoder.

Det är också en god idé att ta med dig egna resurser hemifrån, vare sig det är bilder på nära och kära eller vykort och foton från dina hemtrakter. Du kommer också få träffa andra volontärer och få tillfälle att byta idéer om vad som fungerar bäst i klassrummet. Innan du vet ordet av kommer din lysande idé användas i klassrum över hela staden!

Volontär som lärare i franska och tyska på skolor och universitet

Om du talar flytande franska är du mycket välkommen till skolor och universitet och dela med dig av dina kunskaper. Det finns tyvärr alltför ofta ett underskott av lärare i franska och din insats som volontär är därför mycket uppskattad. Du kommer arbeta vid sidan av de ordinarie lärarna men oftast får du ansvar för en egen klass.
Du har ungefär 18 timmar schemalagd undervisning på skolor eller universitet. I vissa fall väljer volontärer att kombinera undervisning av franska och engelska.

Resurserna du har till ditt förfogande är enkla men studenterna kommer vara mycket nyfikna att lära mer om dig. När du ansökt om att åka som volontär och undervisa i franska kommer vår lokala personal att kontakta dig för att ta reda på mer av dina intressen och kunskaper.
Du kommer också få mer information om den skola eller det universitet som du kommer undervisa på. Det är alltid en god idé att ta med något hemifrån som du kan använda i undervisningen, exempelvis bilder på nära och kära eller vykort från dina hemtrakter.
Tillfällen ges också att tala med andra volontärer eller lärare om hur man kan lägga upp lektioner, vad som fungerar och hur eleverna lär sig lättast.

Volontär som lärare i idrott, drama, musik eller andra ämnen

Du kan även undervisa i andra ämnen som volontär, exempelvis idrott, drama, musik, konst eller något annat ämne du har erfarenhet av.
Du behöver inte vara utbildad lärare, det enda vi kräver är att du är engagerad och vill dela med dig av dina kunskaper. Vart du än vill åka kan du vara säker på att bli varmt välkomnad som volontär, behovet av lärare är stort i alla våra projekt.

Skolorna vi arbetar i har vanligtvis brist på resurser men eleverna är många och nyfikna på vem du är och vad du gör där. Oavsett i vilket land du väljer att bli lärarvolontär kan du vara säker på att elever och lärare uppskattar det du gör och tycker det är spännande med en lärare eller kollega från någon annan del av världen.

Välj ett Undervisning projekt:

Allmänna Undervisningsprojekt

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲