You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Språkkurs i Tamazight i Marocko

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

Volunteer lives with a nomadic family learning Tamazight with Projects Abroad

De språk man talar i Marocko är så olika som Marocko i sig. Arabiska och franska är det som talas mest i städerna, men på landet och i öknen är det mer troligt att höra Tamazight.

Tamazight är språket som de infödda marockanerna pratar. Språket är nära släkt med Berbe språket som talas i Algeriet, Tunisien, Libyen och i den egyptiska delen av siwa, det pratas också av stora berber samhällen i Niger och Mali. De äldsta efterlämningarna man har hittat från språket är daterade till ungefär 2500 år sedan.

Volunteer lives with a nomadic family learning Tamazight with Projects Abroad

Du kan lära dig Tamazight genom Projects Abroad på en intensivkurs, där du får ungefär 15 timmars undervisning i veckan.

Volontärer som är med på vårt nomadprojekt kommer ofta till huvudstaden Rabat för vår språkkurs i Tamazight innan dom ger sig av på ökenäventyret!

Alternativt kan volontärer och praktikanter i Rabat gå en kortare 14 eller 30-timmars kurs i språket parallellt med sitt volontärarbete. Om du volontärarbetar i Marocko i åtminstone tolv veckor kan du också gå en längre 60-timmarskurs parallellt med ditt volontärarbete.

För mer information besök vår sida med påbyggnadskurser.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲