You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Lär dig franska i Senegal

Översikt

Trots att det lokala språket Wolof är modersmål för de flesta Senegaleser i Saint Louis, så är franska det språk man i huvudsak använder till vardags. Volontärer som bor och arbetar i Senegal kommer snabbt märka att franska är en nödvändighet för att klarar av vardagsbestyr som att handla, prata med sin handledare, eller umgås med värdfamiljen.

A man wearing traditional clothing plays an instrument in Senegal

Om du inte känner att du inte vill påbörja din volontärplacering innan du förbättrat din franska, kan en fyra veckors intensivkurs vara ett vettigt alternativ. Kursen omfattar 60 timmars privatlektioner med en kvalificerad franskalärare, uppdelat på fyra veckor. Under den första lektionen gör din lärare en bedömning av dina kunskaper, och utifrån det skräddarsys kommande lektioner efter dina behov.

De flesta lektionerna hålls på French Cultural Center på Saint Louis Island. Du kommer att få ett gratis bibliotekskort, samt fri entré till konserter, och de filmkvällar som regelbundet organiseras vid centret.

Som komplement till dina studier, har du en utmärkt möjlighet att öva dina nyfunna franskafärdigheter i din värdfamilj. Här får du även en unik inblick i sengalesernas kultur och vardagsliv. Efter avslutad språkkurs kan du välja att spendera tid vid ett Undervisnings- eller Barn & Ungdomsprojekt. Om du istället föredrar ett annat slags projekt, så har vi massvis med möjligheter i Senegal.

Du kan även välja att studera franska medan du deltar vid ett ordinarie volontärprojekt. Våra 14-timmars eller 30-timmars kurser kan genomföras parallellt med din volontärplacering i Senegal. Om du planerar att volontärarbeta i tolv veckor eller mer, kan du genomföra en 60-timmars kurs samtidigt. Besök sidan för påbyggnadskurserför mer information.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲