You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med volleyboll i Bolivia

Översikt

Om du är intresserad av att volontärarbeta i denna destination, vänligen kontakta oss först innan du ansöker

  • Var? Cochabamba
  • Placering? Lokal volleybollklubb
  • Min roll? Assisterande tränare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteers play volleyball with school children in Bolivia

Sedan 2004, då Bolivia var värd åt de sydamerikanska mästerskapen, har volleybollintresset stadigt ökat. Det nationella förbundet, Federacion Boliviana de Voleibol, har i linje med andra sydamerikanska volleybollorganisationer arbetat hårt för att utveckla sporten och försöka bryta Brasiliens dominans.

Det ökade intresset för sporten kan, förutom ökat medialt utrymme, även förklaras av praktiska orsaker. Volleyboll kan spelas på alla underlag, och finns inget nät tillgängligt, räcker det med att man markerar på marken var nätet skulle varit. Sen behövs bara en boll! Inte alla barn vill spela fotboll; volleyboll utgör ett spännande alternativ för alla de som vill pröva något annat.

Volontärarbeta vid Club Olympic

Projects Abroad arbetar med Club Olympic i Cochabamba. Inofficiellt etablerades klubben av ett kompisgäng för mer än 40 år sedan. Syftet var att erbjuda en alternativ aktivitet för ungdomar i Cochabamba, för att hålla sig i god form, och få utlopp för sin energi.

Sin officiella verksamhet startade klubben för sju år sedan då de flyttade till en lokal skola. Klubben har fått tillåtelse av kommunen att använda området i trettio år, och de har utvecklats till att innefatta sex strandvolleyboll-planer, sex inomhusplaner, träningsområden, en mindre löpbana, och ett gym.

Klubben täcker alla delar: träningar, coaching, klubbturneringar, matcher mot andra klubbar, och teoretisk undervisning.

Din roll som volontär vid volleybollprojektet i Bolivia

Club Olympic behöver hjälp med träningar, och generellt underhållsarbete, under hela året. Som volontär bidrar du till att öka intresset bland elever, och du hjälper till med planering av, och assistering vid träningar.

Det är en fördel om du kan kommunicera på spanska, men absolut inget krav. Oavsett språkkunskaper kan du assistera ordinarie tränare, och med hjälp av tolk kan du hålla i egna träningar.

Vanligtvis arbetar du från 15 till 19, måndag till fredag, med turneringar och matcher på helgerna som det står dig fritt att delta vid.

Vollebollprojektet i Bolivia kan även expanderas till lokala skolor, där du som volontär hjälper till under morgonen, för att sedan arbeta vid klubben under eftermiddagen.

Detta projektet finns tillgängligt för en kortare volontärtid, 2 eller 3 veckor, om du inte har tid att delta i fyra veckor eller längre. Under en såpass kort vistelse kommer du dock inte kunna bidra lika mycket till projektet som någon som tillbringar en längre tid. Du kommer dock fortfarande att lära dig massor, och göra en värdefull insats.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲