You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta med volleyboll utomlands

Volunteer in a volleyball training session with students overseas with Projects Abroad

Volleyboll är en populär sport vid många av våra destinationer. Med ett enkelt upplägg, allt som behövs är en boll och ett nät, är det som upplagt för att bedriva som utvecklingsprojekt i fattiga områden med brist på resurser.

Även om det vanligtvis spelas med ett högt nät, är det inte förbehållet endast långa personer. Varje position kräver olika färdigheter, och alla spelare roterar genom de olika positionerna. I beachvolleyboll – där det endast är två spelare i vart lag – måste spelarna kunna täcka halva planen var!

Som med de flesta populära sporter, är volleyboll enkelt att lära sig att spela. Det finns egentligen bara tre sätt att spela bollen på – fingerslag, baggerslag, och smash – och att hindra bollen från att gå i backen är nästan en naturlig instinkt. Det finns dock många tekniska aspekter, tekniker och färdigheter att lära sig och där kommer du som volontärtränare in i bilden.

Placeringar vid Volleybollprojektet

Volunteers coach volleyball in a school with Projects Abroad

Du som har ett brinnande intresse för volleyboll och vill dela med dig av din passion, bör delta som volontärtränare vid ett av våra volleybollprojekt i ett utvecklingsland. Du behöver inte vara erfaren tränare eller spelare för att delta vid det här projektet. Det som krävs är god kunskap vad gäller spelregler samt en önskan om att dela med dig till andra.

När du volontärarbetar vid ett volleybollprojekt får du möjlighet att kanalisera barnens energi och kapacitet i en organiserad laginsats. Och genom att blanda praktisk och teoretisk träning ser du snabbt hur barnen blir bättre.

Det är viktigt att förstå att det här projektet handlar om mer än bara volleyboll. Det handlar om att utveckla en känsla av samhörighet, laganda, och disciplin som kommer att hjälpa dessa barn i andra sociala situationer. Oavsett vilken destination du väljer att resa till hjälper du som volontär till med den här processen och du kommer att få erfarenhet från att arbeta som ledare och med lagutveckling, vilket är nyttigt att ha i bagaget vare sig du väljer att arbeta eller studera inom fältet, eller inte. Dessutom kommer du att ha fantastiskt roligt när du får arbeta med något du brinner för!

Volleyboll projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲