You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som idrottslärare i Tanzania

Översikt
  • Var? Arusha
  • Placering? Lokala skolor
  • Min roll? Arbeta tillsammans med lokala idrottslärare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

När du volontärarbetar med Projects Abroad vid vårat idrottsprojekt i Tanzania har du möjlighet att lära barn och ungdomar om vikten av idrott, och inspirera dem att hålla sig friska och aktiva genom livet. Tidigare erfarenhet är inget krav, men det är förstås fantastiskt om du redan har erfarenhet som idrottsledare av något slag.

Vare sig du har tagit ett sabbatsår, är på sommarlov, eller helt enkelt vill göra något vettigt under din semester så är du välkommen. Det enda vi begär är att du har en passion för idrott, och en önskan att hjälpa andra människor att utveckla sin fysik.

Fotboll är populärt över hela landet och ofta ses barn och ungdomar spelandes med hemmagjorda bollar på gatorna. Även om fotboll är den i särklass mest spelade sporten så förväntas barnen delta vad än du hittar på, så kom gärna med idéer och förslag på olika idrottsaktiviteter.

Arbeta som idrottslärare i Tanzania

Vilken sport du än föredrar har du möjlighet att göra skillnad i din roll som idrottslärare i Tanzania. Du kommer att arbeta med lokala lärare i låg- och mellanstadieskolor i USA River, en liten ort utanför Arusha. Lektionerna är varierade beroende på barnens ålder och fysiska förmåga. Ditt arbete som assisterande idrottslärare i Tanzania sträcker sig från att se till så att alla barn deltar i aktiviteterna, till att hålla i egna lektioner där du har möjlighet att implementera dina egna idéer och använda dina specialkunskaper inom din favoritsport.

Sports volunteer coaches school children in Tanzania

Under dagen är arbetet fokuserat på grundläggande idrott; lära ut vikten av lagarbete och fysisk aktivitet. Under eftermiddagarna kommer du att arbeta med lagidrott. Barnen delas in i lag efter förmåga; nybörjare, medel, avancerad. För att sedan träna tillsammans i förberedelse inför diverse lokala turneringar.

Idrottsvolontärer i Tanzania

Volunteer coaches volleyball to school children in Tanzania, Africa

Genom ditt arbete med idrott och sport i Tanzania hjälper du aktivt till med att förbättra barn och ungdomars kondition och hälsa. Sport ger också en känsla av tillhörighet och att lära sig lagarbete vid ung ålder är viktigt. Genom att lära sig att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål, ges barnen verktyg som kommer att hjälpa dem i livet och förse dem med struktur och ett syfte.

För att du skall få ut mesta möjliga av din placering vid ett idrottsprojekt i Tanzania, berätta för oss om du skulle vilja inrikta dig på något speciellt som du brinner för så försöker vi tillgodose dig med en placering som passar dina önskemål.

Det finns möjlighet att volontärarbeta som idrottslärare i Tanzania två eller tre veckor om du inte har möjlighet att åka iväg en hel månad eller längre. Vår lokala personal har gjort bedömning att projektet lämpar sig för en kortare vistelse, både för värden och dig som volontär. Var dock medveten om att vid en kortare placering får du inte samma chans att göra ett varaktigt avtryck som någon som spenderar en längre tid vid projektet.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲