You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som idrottslärare i Rumänien

Översikt
  • Var? Codlea
  • Placering? lokal skola
  • Min roll? Assisterande idrottslärare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

A group of Romanian children participate in a PE class led by a volunteer.

Delta vid vårt projekt för skolidrott i Rumänien där du lär barn och ungdomar vikten av fysisk aktivitet för att hålla sig stark och frisk, och motivera dem till att utveckla sina talanger. Tidigare erfarenhet är välkommen, men inte nödvändig för att volontärarbeta vid detta projektet.

Det enda kravet är att du är intresserad av sport och idrott, och har en önskan om att hjälpa andra att utveckla sina färdigheter. Oavsett var i livet du befinner dig, sabbatsår, paus i studier/karriär, eller på semester, så har vi en placering som passar just dig.

Din roll som volontär vid idrottsprojektet i Rumänien

Du arbetar vid en skola för 6-14 åringar i Codlea – en halvtimmas bilfärd från Brasov. Under en lokal lärares vägledning arbetar du med barnen på skolan fyra timmar om dagen.

Idrottslektionerna innefattar en rad olika aktiviteter, från fotboll, till friidrott och volleyboll. Då resurserna är begränsade, förväntas du vara kreativ i ditt arbete med att hålla i roliga och lärorika lektioner.

Din insats som volontär är viktig, då du inspirerar barnen att odla ett intresse för sport och idrott, vilket inte bara ger dem en sund livstil, utan också lär dem om saker som laganda, sportsligt uppträdande, och disciplin. Saker som har positiva effekter på samhället i stort när barn och ungdomar väljer att hålla på med idrott istället för mindre bra aktiviteter. Det ger dem även en mer strukturerad och meningsfull vardag.

Om du inte har möjlighet att volontärarbeta en längre tid, så finns detta projektet tillgängligt som korttidsprojekt – under två eller tre veckor. Var dock medveten om att det är svårt att göra skillnad på samma sätt under en såpass kort period, i jämförelse med om du spenderar en längre tid vid projektet.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲