You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som idrottslärare i Kenya

Översikt
  • Var? Nanyuki
  • Placering? Lokala skolor, dagcenter
  • Min roll? Assisterande idrottslärare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Kenyan school children participate in exercise drills before soccer practice.

När du volontärarbetar vid ett skolidrottsprojekt i Kenya bidrar du direkt till barnens idrottsliga utveckling. Du lär dem vikten av idrottsprinciper som disciplin, laganda och sportsligt uppförande. Och vem vet, du kanske inspirerar någon av morgondagens stjärnor? Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta vid detta projektet men har du kompetens och erfarenhet från tränaryrket så är det förstås mer än välkommet.

Kenyanerna är tokiga i sport och du ser barn sparka boll överallt precis som här hemma. Även om fotboll är den mest populära sporten praktiseras en hel del annan sport, bland annat netball och volleyboll. Barn gillar att pröva nya sporter så kom gärna med idéer!

Idrottslärare på skolor och dagcenter i Kenya

Young members of the school soccer team pose for a picture with volunteers.

Volontärer vid skolidrottsprojektet arbetar på lokala skolor samt dagcenter i och omkring Nanyuki.

Som volontär arbetar du efter läroplanen vid skolorna. På förmiddagen hjälper du till under skolgymnastiken och ser till att alla elever deltar i de olika aktiviteterna, både individuellt och som lag. Du kommer att arbeta med skolbarn i alla åldrar beroende på när de har gymnastik på schemat.

Under eftermiddagen består arbetet av bland annat lagträning med skolbarn på olika nivå. Det långsiktiga målet med de här träningarna är att förbereda eleverna inför lokala turneringar av olika slag. Du kan komma att arbeta vid ett flertal olika skolor under din vistelse vid projektet beroende på schemaläggning vid de olika skolorna.

Din roll som volontär vid skolidrottsprojektet i Kenya

Under din tid som volontär kan du välja att fokusera på din favoritsport eller så kan du assistera med olika sporter och grenar. Ge oss besked om det är något speciellt område som intresserar dig, så ser vi till att hitta en passande placering.

Genom att hjälpa och inspirera skolbarn i Kenya att delta i olika idrottsaktiviteter hjälper du dem inte bara att bli starka och friska men också att få en känsla av tillhörighet och lagkänsla. Detta får även positiva fördelar för samhället i stort, då barnen blir engagerade i sunda aktiviteter som tillför struktur och mål i deras vardag.

I april, november, och december har man skollov i Kenya. Under denna tiden fokuserar projektet på dagcentret, där volontärerna arbetar med barn från 5 årsåldern upp till ungdomsålder.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲