You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som idrottslärare på Jamaica

Översikt
  • Var? Mandeville
  • Placering? Lokala skolor
  • Min roll? Undervisa i idrott
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från tre veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

När du deltar vid vårt idrottsprojekt på Jamaica är du med och inspirerar morgondagens idrottstalanger. Du kan volontärarbeta som idrottslärare utan att ha tidigare erfarenhet som tränare, men om du har relevant erfarenhet så är det förstås en fördel. Vad som däremot krävs är ett brinnande intresse för sport och en önskan att hjälpa människor att utveckla sina färdigheter.

Idrott och sport har hög prioritet på Jamaica, och man är mycket stolta över att ha flest olympiska medaljer per capita i världen. Jamaica är känt för att producera toppsprinters på löpande band, och med stjärnor som Usain Bolt, Asafa Powell, och Shelly-Ann frazer, kan vi inte annat än att hålla med. Vid sidan av friidrott har man även gjort bra ifrån sig inom andra sporter som fotboll, netball, och bordtennis.

Fotboll är den mest populära sporten i landet tillsammans med cricket, basket, friidrott och netball. Fotboll är inpräntat i landets kultur och konkurrens mellan lag och spelare röner stor uppmärksamhet. Cricket är en sport som levt kvar sedan tiden då Jamaica var en brittisk koloni, men har över tiden lockat fans och spelare från alla samhällsskikt och är numer populär över hela landet, oavsett ekonomisk status eller bakgrund. Basket är den senaste sporten att ta plats i skolundervisningen och har under senare år blivit den snabbast växande.

Din roll som idrottslärare på Jamaica

Sports volunteer coaches students at a school in Jamaica

Så länge du brinner för det du gör, kan du göra skillnad. Oavsett vilken sport du är intresserad av kan du göra en insats som volontärarbetande idrottslärare. Du kommer främst att arbeta tillsammans med lokala idrottslärare och tränare i grundskolor i Mandeville med omnejd.

Mellan september och andra veckan i oktober ligger huvudfokus på fotboll och netball. Januari till mars är det huvudsakligen friidrott, basket, och en del netball som gäller, medan perioden mars till mitten av juni betyder volleyboll och cricket.

Du kan själv välja att fokusera på den sport du är mest intresserad av, och du har även möjlighet att kombinera en idrottsplacering med vanlig engelskaundervisning om du vill ha större variation. Berätta vilken sport du är intresserad av att undervisa inom när du skickar in din ansökan, så ser vi till att du får en placering som passar just dig.

Andra möjligheter vid idrottsprojektet på Jamaica

School children coached by volunteers in Jamaica, the Caribbean

Volontärer vid idrottsprojektet kan välja att delta i workshops som arrangeras av Projects Abroads lokalt anställda på Jamaica. Vid de här tillfällena får du information och råd om hur du bättre kan lägga upp ditt arbete. Det fokuseras även på teman som är relevanta för din placering, såsom problemlösning, utbyte av erfarenheter, samt möjlighet att ge och få feedback. Här kan ni också diskutera olika aktiviteter och träningsmetoder du kan använda vid din placering.

Förutom att förbättra skolbarnens fysiska förmåga och hälsa genom idrott hjälper du även till att ge dem en känsla av samhörighet. Du lär dem vikten av lagarbete och att kämpa mot ett gemensamt mål. Det här har förstås långtgående positiva effekter för samhället och barnen blir inspirerade att ägna sig åt sunda aktiviteter även utanför skoltid. Vilket i sin tur håller dem borta från mindre sunda aktiviteter och hjälper dem att få en struktur och känsla av mening.

Är du intresserad finns även möjlighet att göra en insats i lokala sportklubbar efter skoltid.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲