You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som rugbytränare på Samoa

Översikt
  • Var? Apia
  • Placering? Lokal rugbyklubb (Samoa Rugby Union)
  • Min roll? Assisterande tränare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

A volunteer on the Rugby placement in Samoa.

Detta sportprojektet är en unik möjlighet för dig som vill stifta bekantskap med, eller få mer erfarenhet av rugby. Rugby är nationalsporten på Samoa och landslaget röner ofta framgång i internationella turneringar.

Som volontär kommer du att arbeta med Samoa Rugby Union (SRU), grundat 192, och medlem i International Rugby Board sedan 1988; dessutom är SRU medlem av Federation of Oceania Rugby Union FORU).

Förutom spel på internationell nivå, arbetar SRU med utveckling av sporten på gräsrotsnivå. Och man har även ett utvecklingsprogram, High Performance Unit (HPU), där spelare, tränare och domare ges en unik möjlighet att utveckla sina talanger.

Din roll som volontär vid rugbyprojektet på Samoa

Tillsammans med personal vid SRU, kommer du, som en del av programmet Pacific in Union (PiU), besöka skolor under elevernas idrottslektioner och informera dem om rugby, och lära dem att leva en sund livsstil. Volontärer som har rugbyerfarenhet kommer även att ges möjlighet att arbeta med några av de bästa spelarna i HPU.

Du kan även komma att bli ombedd att undervisa spelarna i engelska. Det är viktigt för dem att behärska språket om de siktar på att spela rugby på professionell nivå.

Oavsett om du lär barn och ungdomar nya färdigheter och uppmuntrar dem att utveckla sin talang, eller om du hjälper de bästa spelarna att förbättra sin teknik och bli ännu bättre, så kan du vid det här projektet tillägna dig meningsfull, praktisk erfarenhet, samtidigt som du gör positiv skillnad i andra människors liv.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲