You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Fotbollstränare i Rumänien

Översikt
  • Var? Brasov
  • Placering? Fotbollsskola, ungdomscenter
  • Min roll? Fotbollstränare
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Romanian children participate in warm-up exercises with a male volunteer

Var med och träna fotboll i Rumänien med Projects Abroad, lär ut din egen kunskap samtidigt som du lär dig nya färdigheter. Vi har två olika placeringar du kan välja mellan, där du kommer att träna barn och ungdomar i åldrarna 8-19 år.

Fotboll är otroligt populärt i Rumänien, och de lokala barnen och tränarna är alltid ivriga att lära sig nya tekniker och tricks från andra land. Några av barnen är fokuserade på en framtida proffskarriär, medan andra mest är ute efter att ha kul tillsammans med sina vänner.

Fotbollstränare vid en Fotbollsskola

Volontärer med tidigare tränarerfarenhet kan få arbeta vid en lokal fotbollsskola som bedriver träning vid ett flertal fotbollsplaner runt om i Brasov. Barnen och ungdomarna här har valts ut på grund av sin talang, och de satsar seriöst på en framtid som fotbollsspelare. Det här är en perfekt för dig som vill bygga vidare på din redan existerande kompetens som tränare, eller för dig som är erfaren tränare och önskar dela med dig av din kunskap.

Spelarna vid skolan är i åldrarna 8-16 år, och träningen här täcker alla områden från uppvärmning, till teknik, och taktik. Du kommer att arbeta tillsammans med lokala tränare som mer än gärna lär sig från dig, och delar med sig av sin egen kunskap.

Fotbollstränare vid ett ungdomscenter

För dig som är ute efter en mindre professionell typ av placering, eller om du inte har så mycket erfarenhet, så finns möjlighet att volontärarbeta vid ungdomscentret Domino. Centret är till för ungdomar i åldrarna 14-19 år med beteendeproblem. Träningarna här fokuserar på deltagande, och träningsglädje.

Det skall vara roligt! Målet är att ungdomarna skall hitta spelglädje, hålla sig aktiva, och lära sig om vikten av lagarbete och ansvar. Den här placeringen har väldigt begränsade resurser, så du behöver ofta vara kreativ på träningarna.

Veckoschema

Vid bägge placeringarna arbetar du som volontär vanligtvis måndag till fredag, och har ledigt på helgen. Barnen och ungdomarna du tränar går samtidigt i skolan, så de träningar förekommer endast 2 timmar per dag. Det betyder att du behöver kombinera tränarjobbet med ett av våra projekt inom undervisning eller barn & ungdom. Du kan antingen ge oss besked om vilken kombination du önskar när du söker, eller så kan du diskutera det tillsammans med vår personal när du anländer till Rumänien.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲