You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som fotbollstränare utomlands

Volunteers coach soccer at a school abroad on the Sports project

Är du fotbollsintresserad? Spelar du själv? Är du tränare? Följ med oss och bli volontär som fotbollstränare!

Som världens mest populära lagsport spelas fotboll över hela världen. Det är i sanning en universell sport med en unik förmåga att engagera och förena människor, vilket inte minst visar sig när det är dags för stora mästerskap, som VM.

Klicka på länderna nedan för att se dina möjligheter.

En av fotbollens styrkor är dess enkelhet; det behövs inte mer än en boll, och några stenar som mål; gräs, betong, eller sand, underlaget spelar ingen roll. Det är heller inte svårt att lära sig reglerna, och förutom att det är roligt, ger fotboll vid regelbunden utövning många fysiska fördelar, såsom snabbhet, uthållighet, balans, och koordination, för att nämna några.

Men fotboll handlar såklart om så mycket mer än det fysiska. Det kan vara otroligt givande för barn att delta, då det utvecklar en förståelse för lagarbete, rättvist spel, och respekt, vilket bidrar till att utveckla en sund karaktär. Som en social aktivitet kan sport även vara samhället till godo, då barn och ungdomar riktar fokus mot en hälsosam och utvecklande aktivitet, och inte tillbringar tid på att hitta på dumheter.

För en del kan fotbollen till och med vara vägen till berömmelse och rikedom, men oavsett målsättning sår är det roligt för alla inblandade.

Läs mer om en av våra samarbetspartners i Ghana, Cantonments Soccer Academy. Det här projektet fokuserar på att hjälpa talangfulla, unga afrikanska fotbollsspelare med deras utbildning, utveckling, och eventuella placering i en proffsklubb.

Placeringar vid fotbollsprojekt utomlands

Vår målsättning att du och alla andra volontärarbetande fotbollstränare, skall få allt stöd, och information ni behöver för att kunna bidra till att utveckla unga fotbollstalanger vid den destination ni väljer, samtidigt som ni utvecklar era egna färdigheter som tränare.

Du behöver ingen tidigare tränarerfarenhet för att delta vid våra fotbollsprojekt. Du behöver inte nödvändigtvis vara en speciellt duktig spelare heller, även om det är en fördel om du har tekniska färdigheter. Vad du däremot behöver är ett brinnande fotbollsintresse, och en önskan om att dela med dig av din passion.

Oavsett hur länge du väljer att delta, kommer vi att förse dig med ett speciellt träningsprogram för att hjälpa dig i rollen som fotbollstränare. Och oavsett vilken destination du väljer att volontärarbeta vid kommer du snabbt att se vilken inverkan du har på de barn och ungdomar du arbetar med.

Under loppet av din projekttid kommer du att få mycket erfarenhet som kommer att komma väl till pass om du väljer att studera, eller arbeta med sport i framtiden.

Fotboll projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲